Pařížské rohlíčky jsou mým nejoblíbenějším cukrovím! Teda ještě s vanilkovými rohlíčky. Letos bych je chtěla hezčeji přefotit, ale zatím dávám recept takto z loňska:). Náročnost: střední Počet plechů: 3-4 plechy Ingredience Ingredience na rohlíčky 280 g mletých vlašských ořechů 280 g cukru krystal krupice 80 g hrubé mouky 2 vejce od slepic z volného chovu špetka soli Ingredience na pařížský krém 3 vejce od slepic z volného chovu 125 + 25 g cukru krupice nebo krystal 250 g povoleného másla 50…
Pokud chcete letos k Mikuláši připravit dětem něco speciálního, zkuste tyto čokoládky nebo pralinky. Náročnost: čokolády – malá, pralinky – střední Doba přípravy: do 45 minut Perníčkové čokolády Ingredience 250 g hořké čokolády s min. 70% obsahem kakaa 1 lžíce perníkového koření + Sušenky Lentilky Cukrové zdobení Oříšky Sušená pomerančová kůra Bílá čokoláda Dále bude potřebovat Silikonové formičky na čokoládky (nemusí jít o speciální formy na čokoládu, lze využít muffinové formičky, apod.) Postup V parní lázni* za občasného promíchání rozpusťte nalámanou…
Lísko-oříškové kuličky s bílou čokoládou (ala Kinder Bueno/Ferrero Rocher)
Vánoce se blíží a Mikuláš je už skoro za dveřmi. Pro obě dvě příležitosti jsem pro vás ve spolupráci s Ochutnej ořech vymyslela tento naprosto boží recept! Nemám moc v oblibě chválit své vlastní recepty, ale tyto kuličky obsahují pražené lískové oříšky a čokoládu, což je vlastně nugát, takže jsem odzbrojila samu sebe:D. U nás kuličky zmizely rychlostí blesku! Mojí vizí bylo udělat něco na styl „kinder bueno“ a nakonec nezůstalo jen u něj. Kuličky obalené v hořké čokoládě nám…
Jablíčka k podzimu neodmyslitelně patří! A pokud vám už nebaví péct jen štrúdl, zkuste tyto jablečné kynuté rolky! Jsou takovým spojením podzimu a blížících se Vánoc, protože obsahují perníkové koření i strouhaný perník a navíc jsou přelité sladkou perníčkovou polevou! Náročnost: střední Doba přípravy: do 35 minut + 60 minut kynutí + cca 40 minut pečení Počet porcí: 8-10 rolek Ingredience Ingredience na těsto 25 g čerstvého droždí 30 g cukru krupice, krystal nebo třtinového + 250 g plnotučného mléka…
Pečená kachní stehna na jablkách a pomerančích s bílým vínem
Blíží se svátek sv. Martina, a s ním jsou již tradičně spjata mladá vína a husí hody. Já sama jsem ale huse nikdy příliš na chuť nepřišla, a tak téměř vždy sáhnu v tento den po kachně, která husu na talíři obstojně zastoupí😊. Navíc za měsíc a půl jsou tu i svátky vánoční a k těm, minimálně u nás, kachna neodmyslitelně patří!:) Moji asi nejoblíbenější kombinací je kachna a švestková omáčka. Tento recept najdete ale už v mojí knize, a tak jsem pro…
Pumpkin spice latte je asi nejoblíbenější kávový nápoj podzimních měsíců. Shot kávy, spousta mléka a voňavé dýňové koření spolu s troškou cukru. Já sama teda dávám přednost neslazené kávě a nějakou tu sladkou dobrotu si k ní dám raději navíc, pěkně bokem :D. Možná i proto jsem vytvořila tento cheesecake, který je tímto kávovým nápojem inspirovaný. Dala jsem do něj vše, co by dle mého nemělo ve správném pumpkin spice latte chybět. Cheesecake voní po podzimním koření, je krásně oranžový…
Holandský řízek je jedno z mých nejoblíbenějších jídel od dětství! Kdo mě zná, tak je mu asi jasné proč. Holandský řízek obsahuje sýr a to je něco pro mě. Obecně je toto, u nás tradiční jídlo, velmi oblíbené. Není to žádná dietka, ale jednou za čas je to naprosto dokonalý víkendový oběd. Tento recept jsem chtěla připravit už opravdu dlouho. Tentokrát jsem do něj ale šla se záměrem otestovat funkci SENZORU na mé indukční varné desce. V předchozích článcích jsem…
Většina receptů, které pro vás v poslední době připravuji, nevychází z experimentů, ale u jídel, která doma vařím často a ráda:). Tyto křupavé rybí prsty patří mezi moje hodně oblíbená jídla! Miluju to, že i bez smažení lososové rybí prsty krásně křupou a celkové spojení kukuřičné strouhanky, sýru a lososa. Jo, jasně! Ryba a sýr k sobě nejde :D, ale v případě takovýchto receptů, tuto zásadu velmi ráda porušuji :D. A aby byl recept kompletní, přidala jsem i seznam surovin…
Letní salát s melounem, okurkou, fetou a bylinkami
Náročnost: malá Doba přípravy: do 15 minut Počet porcí: 6 – 8 porcí Ingredience ¼ menšího melounu 7-8 menších listů římského salátu (aby vyšlo na cca 2 větší hrsti) 1 okurek Velká hrst čerstvých bylinek – máty a bazalky Čerstvě mletý pepř sůl 75 ml olivového oleje 1-2 lžíce medu Postup Meloun omyjte, nakrájejte na silnější plátky a zbavte slupky. Dužinu krájejte na středně velké kostky a ideálně ji zbavte semínek. Nakrájený meloun vložte…
Mám tu pro vás jeden nový, nejen letní, recept! Tento krém z pudinku, tvarohu a jogurtu už připravuji dlouho a mám ho moc ráda. Většinou jej dělám jako svačinu, kdy si dám jednu porci ještě jako vlažnou a zbytek porcí dám do lednice na později. Variací na přípravu pudinkového krému je celá řada. Sepsala jsem pro vás recept na jeho základní variantu a k tomu možnosti ochucení. Doma si krém připravuji nejčastěji v základní nebo čokoládové variantě. Do pohárků pak…