Bezlepkové Dezerty Jídlo Recepty Sladké Snídaně

Pudinkový krém s tvarohem a jogurtem

Mám tu pro vás jeden nový, nejen letní, recept! Tento krém z pudinku, tvarohu a jogurtu už připravuji dlouho a mám ho moc ráda. Většinou jej dělám jako svačinu, kdy si dám jednu porci ještě jako vlažnou a zbytek porcí dám do lednice na později. Variací na přípravu pudinkového krému je celá řada. Sepsala jsem pro vás recept na jeho základní variantu a k tomu možnosti ochucení. Doma si krém připravuji nejčastěji v základní nebo čokoládové variantě. Do pohárků pak dávím lžičku oříškového másla, kousky banánů, ovesné vločky a někdy i piškoty. Tentokrát jsem šla do verze s více vrstvami příchutí krému a dalších surovin. Můžete takto připravit oku lahodící dezertové skleničky. Na přípravu jsem použila produkty z Ochutnej ořech – jako jsou samozřejmě oříšky:), lyofilizované ovoce, kvalitní kakao a nebo oříškový krém. Původně jsem chtěla jednu vrstvu ochutit arašídovým krémem Slaný karamel, jenže jsem jej snědla dřív, než jsem se k receptu dostala :D. Ten se opravdu povedl:) Na celý sortiment na Ochutnej ořech můžete od 9. 8. 2022 do 23. 9. 2022 využít slevu 10% s kódem MAMACHEF10 .

 

Náročnost: malá

Doba přípravy: základní krém do 15 minut

Počet porcí: 3 – 4 porce

 

 

Ingredience

 

Ingredience na základní krém

 

  • 1 balení vanilkového pudinku
  • 500 ml polotučného nebo plnotučného mléka
  • 150 g měkkého tvarohu (já jsem zvolila tučný farmářský, ale může být i polotučný nebo odtučněný)
  • 150 g bílého jogurtu
  • 1 velký banán
  • čekankový sirup dle potřeby

 

Ingredience na ochucené varianty krému

(možnosti, čím vším lze jednotlivé vrstvy krému ochutit)

 

 

Ingredience na opečené musli

 

 

 

Postup

 

Postup na základní krém

 

  1. Pudink uvařte dle návodu na obale – pouze vynechejte přidání cukru.
  2. Hotový pudink přesuňte do mísy a nechte jej lehce zchladnout.
  3. Poté pomocí metličky vmíchejte tvaroh.
  4. Banán rozmixujte spolu s jogurtem a přidejte k pudinku s tvarohem.
  5. Dle potřeby doslaďte čekankovým sirupem – pokud budete ale ještě dále dochucovat např. čokoládou, nechte případné doslazení až jako poslední krok.

 

Postup na další vrstvy

 

  1. Krém můžete dále doladit dle vašich chuťových preferencí nebo si jej rozdělit na části a každou z nich dochutit jinak.
  2. Můžete vmíchat na prach rozemleté mrazem sušené ovoce nebo rozmixované čerstvé ovoce.
  3. Také můžete přimíchat kakao spolu s oříškovým krémem nebo rozemletými oříšky. Případně vmíchat rozpuštěnou čokoládu.

 

Postup na 3 vrstvý pohár

 

  1. Ovesné vločky spolu s nasekanými oříšky pražte nasucho na pánvi. Asi po minutě přidejte čekankový sirup a opékejte několik minut. Nakonec přidejte nalámané kousky lyofilizovaného ovoce.
  2. Připravte si poháry nebo sklenice. Na dno dejte dostatečné množství opraženého musli, na něj nejtmavší vrstvu krému (v tomto případě s kakaem a oříšky), dále dejte vrstvu čerstvého nebo mraženého ovoce (já dala mražené maliny), poté druhou vrstvu (s rozemletým lyofilizovaným ovocem), opět ovoce (dala jsem čerstvé nakrájené jahody a borůvky), poslední vrstvu základního krému a dozdobte oříšky a praženými vločkami.

 

 

Tento recept vznikl ve spolupráci s Ochutnej ořech.

Related Posts

Žádné komentáře

Zanechat odpověď