Dezerty Jídlo Recepty Sladké Snídaně Vegetariánské

Malinový krém z ricotty a tvarohu

Kuchařku mám téměř odevzdanou a tak mám konečně čas na tvorbu receptů na blog. Tento recept jsem Vám slibovala už nějakou dobu a s příchodem srpna uzrál čas na jeho publikaci. Pečení nás sice všechny baví, ale někdy není nad to připravit efektní dezert do pár minut a nemuset přitom zapínat troubu. Tohle je přesně jeden z nich. Domácí smetanové krémy nejčastěji připravuji ze smetany a tvarohu. Tentokrát jsem do receptu zakomponovala ricottu a musím říct, že mě toto spojení opravdu baví. Jako křupavý komponent dezertu jsem použila další ze sušenek z produkce Biopekárny Zemanka – tentokrát MALINOVÁ BIO ZVÍŘÁTKA. Zvířátka jsou ze špaldové mouky, bez mléka, bez vajec a slazeny sirupy. S krémem se krásně doplňují a a čerstvé maliny dodají dezertu mírnou kyselost a svěžest. Recept byl původně zamýšlen zejména pro děti. Nakonec si ale myslím, že taková malinová sklenička neurazí ani dospělého:).

 

Náročnost: malá

Doba přípravy: do 15 minut

Počet porcí: 2 – 4 porce

 

 

Ingredience

 

  • 125 g sušenek malinová bio zvířátka Biopekárna Zemanka
  • 250 g ricotty
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 25 g smetany ke šlehání
  • 2 lžíce medu (popř. čekankového nebo javorového sirupu)
  • zrníčka z vanilkového lusku nebo mletá vanilka, popř. vanilkový extrakt
  • 125 g čerstvých malin

+

 

 

Postup

 

  1. Ricottu spolu s tvarohem, smetanou a vanilkou pomocí silikonové stěrky nebo vařečky vymíchejte do podoby hladkého krému. Nešlehejte.
  2. Dále vmíchejte med a důkladně zapracujte. Dle chuti můžete popř. přidat med navíc.
  3. Krém si rozdělte na 2 části – v poměru 1/3 a 2/3.
  4. Do 2/3 krému přimíchejte omyté a osušené maliny – je třeba, aby na ovoci zůstalo opravdu minimum vody, která by krém zředila.
  5. Maliny mícháním „rozbijte“, aby se krém zbarvil do růžové barvy.
  6. Připravte si dvě větší nebo čtyři menší skleničky.
  7. Na dno přijde vrstva nadrcených malinových sušenek. Na ni vrstva malinového krému, poté tenký kroužek vanilkového krému bez malin. Dále můžete vrstvit podle výšky sklenice. Krémy lze proložit celými malinami, sušenkami a libovolně dále vrstvit. Seshora by měla přijít vždy vrstva krému.
  8. Seshora dozdobte malinovými zvířátky, čerstvými nebo mrazem sušenými malinami a čerstvou meduňkou nebo mátou.

 

 

 

TIP: Malinová zvířátka můžete nakombinovat i se bio světlými zvířátky ze špaldové mouky anebo bio kakaovými zvířátky.

TIP: Pro zbavení se zrníček z malin ovoce rozmixujte a propasírujte přes jemné sítko. Do krému poté vmíchejte jej propasírovanou část.

TIP: Pro dozdobení skleniček jsem použila i domácí cukrářské piškoty, na které se můžete těšit v mé první tištěné kuchařce „MAMACHEF – Radost v kuchyni“, který vychází již na konci září 2020.

 

 

Recept vznikl ve spolupráci s Biopekárnou Zemanka.

Related Posts

Žádné komentáře

Zanechat odpověď