Dezerty Jídlo Recepty Sladké Sváteční

Křupavé marokánky

Pro jednoho svého klienta tvořím velmi často fotky s recepty, které dělám úplně poprvé a bez zadání od klienta bych se do nich asi ani nepustila. Už jsem takto přišla na spoustu nových dobrot, které jsem díky tomuto zkoušení a objevování potom časem přinesla i sem na blog. Jedním z takových receptů byly i marokánky. Ty jsem si s kamarádkou přetvořily do podoby bez ovoce a spíše takových oříškových placiček. Na ty ale najdete recept zde. Co jsem ale chtěla říct je to, že jsem pro vás měla tento recept nachystaný už od listopadu. Jenže pak přišlo pozvání od Gourmet Academy na snový cukrářský kurz s naprosto fantastických Josefem Maršálkem a bylo jasný, že marokánky budou na blogu hned dvoje. Tento recept tedy vychází z originálního receptu právě od Pepy Maršálka. Já si ho lehce upravila (nikoli vylepšila:D, originál je vždy nej!:) podle toho, co máme rádi my doma:). Takže pokud chcete ten originál od Pepy, nasměruji vás na některý z jeho kurzů, které bude v příštím roce mít v pražské Gourmet Academy:).

 

Náročnost: malá

Počet plechů: 1 plech (cca 9 marokánek)

 

 

Ingredience

 

  • 60 g plnotučného mléka
  • 30 g másla
  • 60 g třtinového cukru
  • 30 g medu
  • 100 g arašídů
  • 75 g kešu oříšků
  • 25 g sušených švestek
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 1 lžička mleté skořice
  • kůra z 1/2 chemicky neošetřeného pomeranče
  • velká špetka soli
  • 50 g hladké mouky (možno zaměnit za mouku špaldovou nebo pohankovou)
  • 150 g mléčné, hořké nebo bílé čokolády

 

 

Postup

 

  1. Všechny suroviny kromě mouky přiveďte v menším hrnci k varu.
  2. Nechte asi minutu provařit, stáhněte z plotny a přimíchejte mouku (můžete ji do hrnec prosít).
  3. Směs nechte vychladnout.
  4. Plech si vyložte pečicím papírem a pomocí lžíce tvořte jednotlivé marokánky. Dělejte mezi nimi trošku více místa, malinko se během pečení roztečou.
  5. Pečte na 180°C dokud nezezlátnout – trvá to asi 15 minut.
  6. Marokánky nechte na pečicím papíře vychladnout.
  7. Na vodní lázni si rozpusťte vybranou čokoládu.
  8. Marokánky otočte a na spodní stranu naneste vrstvu čokolády, nechte v chladu zatuhnout.
  9. Marokánky můžete potom obrátit a seshora je pocákat stejným nebo jiným druhem čokolády.

 

 

Related Posts

Žádné komentáře

Zanechat odpověď