Zhruba v půlce května se mi splnil jeden opravdu velký sen. Jelikož cestování opravdu miluji, vždy jsem si tajně přála, mít příležitost jet v rámci mého blogu na nějaký press trip. Vždy koukám na instastories, kde jaká blogerka zrovna a přistihnu se zasněná, jaké by to bylo, moct tam také být. Někdy v průběhu dubna mi zavolala nejmilejší Ivča z Nutricie, se kterou spolupracuji, a na jeden takový press trip mě pozvala. Nemohla jsem tomu uvěřit, že se to doopravdy…
Náročnost: malá Doba přípravy: do 60 minut Počet porcí: 5-6 porcí Ingredience 1 květák 2 velké cibule 1,5 l zeleninového nebo masového vývaru 150 ml smetany 50 g jemného modrého sýru (nedoporučuji rokfór apod.) máslo (nejlépe přepuštěného) 4 střední brambory čerstvá petrželka Postup Květák zbavte košťálu, umyjte a rozdělte na růžičky. Cibuli očistěte a nakrájejte nahrubo. Ve středním pekáči promíchejte květák s cibulí a troškou soli. Přidejte 2 lžíce másla a pečte na 200-210°C…
Myslím si, že všichni známe takový ten výrok „mateřská, ale rozhodně ne dovolená“. Já osobně nemám tuto větu ráda. Stalo se z ní takové klišé. Navíc bych řekla, že její znění je pravdivé tak napůl. Pokud si dovolenou člověk představuje jako pohodičku pod slunečníkem a nicnedělání, tak to mateřskou asi úplně nevystihuje. Pokud si někdo dovolenou ale představuje jako dobrodružství s poznáváním, tak bych řekla, že je to přesně ono. Ač si ráda odpočinu, tak preferuju spíše druhý typ dovolené…
Nechápu, jak se to stalo, ale už je to rok, co se ze mě stala paní Hladjuk. Pamatuji si, jak to byl měsíc od svatby, pak dva měsíce, půl roku a v té chvíli mi vždy přišlo, že svatba už bylo před dlouhou dobou. Ale teď najednou rok? A to to bude za chvíli i rok, co je Mikínek na světě. Potřebovala bych ten čas na chvíli zastavit a vše vstřebat. To ale bohužel nejde, a tak se aspoň na…
Mikínkovi už bylo 9 měsíců. Během 5. měsíce začal pomalu ochutnávat a poznávat i něco jiného než mléko a přesto píši první článek o příkrmech až nyní. Důvody to má hned dva. Ten první je ten, že jsem v tomto tématu sama dost tápala. Druhým důvodem je Mikiho nekončící ekzém. Na jednu stranu je toto téma ještě dost neuzavřené, a co bylo dobře a špatně, budu moct zhodnotit až s větším odstupem. To by ale mohla uplynout řada dalších měsíců…
Náročnost: malá Doba přípravy: do 20 minut + do 60 minut pečení Počet porcí: cca 10 porcí Ingredience Ingredience na korpus 100 g strouhaného kokosu 30 g třtinového cukru 90 ml kokosového mléka 1 vejce z volného chovu Ingredience na krém 500 g měkkého tvarohu 200 g mascarpone 100 ml kokosového mléka 100 g třtinového cukru 50 g kvalitního kakaa (s obsahem nad 20% kakaového másla – k dostání např. v Tescu) 2 vejce z volného…
To, že je kojení opravdu věda, jsem si potvrdila hned v prvních dnech, kdy Mikínek přišel na svět. Počáteční krize jsou ale vcelku normální a tak jsem to i já zvládla, kojila a měla dostatek mléka pro našeho malého hladovce. Umělé mléko jsme tak založili do poličky a příkrmy přestaly být aktuálním tématem. Jenže, jak už jsem v předchozích článku naznačila, konec problémů s kojením spojených to bohužel nebyl. Už před porodem jsem věděla, že zánět (mastitida) může vzniknout…
Toto jídlo je mi velmi blízké už mnohem déle, než jsme spolu s Majkem manželé. Moje babička totiž pochází z východu Slovenska a už od malička tak znám holubky od ní. Pravdou je, že je dělá malinko jinak. Já nakoukla „pod pokličku“ Majkové mamince a asistovala u přípravy těch pravých ukrajinských holubců – jak jim říkají:). Ingredience 1 velká hlávka bílého zelí 2 mrkve 2 cibule 300 g rýže 350 g mleté vepřového masa 5 lžic…
Ač je toto téma už docela stará záležitost, tedy u nás, pojí se s ním docela hezký příběh. Takové to, že všechno vám dá nakonec smysl. A také to, že i byť drobnosti mohou znamenat hodně. Příběh je o našem ještě nenarozeném Mikínkovi, dle papírů Michaelovi:). Už v bříšku má totiž miminko své názory a už v této době se s ním musíte zkrátka na všem domluvit. Jestli se chystáte k porodu a myslíte si, že je to jen na…
Letošní Velikonoce jsme se rozhodli strávit netradičně a to mimo naše milé Brno. Spolu s našimi kamarády Kačkou (milujisvujzivot.cz), Jirkou a jejich malinkou Natinkou jsme vyrazili směr hlavní město. Hlavní záměr našeho výletu byl navštívit Kačí Smooth&Cooking a oplatit ji tak její návštěvy u nás v Brně. A co si budeme povídat, taky jsme si chtěli konečně zase někam vyrazit. Já sama mám k Praze opravdu citovou vazbou. Dva roky jsem tu studovala vysokou školu a během této doby jsem…