Bezlepkové Dezerty Jídlo Recepty Sladké

Kakaovo-kokosový cheesecake s malinami

 

Náročnost: malá

Doba přípravy: do 20 minut + do 60 minut pečení

Počet porcí: cca 10 porcí

 

 

 

Ingredience

 

Ingredience na korpus

  • 100 g strouhaného kokosu
  • 30 g třtinového cukru
  • 90 ml kokosového mléka
  • 1 vejce z volného chovu

 

Ingredience na krém

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 200 g mascarpone
  • 100 ml kokosového mléka
  • 100 g třtinového cukru
  • 50 g kvalitního kakaa (s obsahem nad 20% kakaového másla – k dostání např. v Tescu)
  • 2 vejce z volného chovu
  • 200 g vysokoprocentní zakysané smetany nebo creme fraiche
  • 1 lžíce moučkového cukru

 

 

Postup

 

  1. Kokos spolu s cukrem důkladně promíchejte.
  2. Přidejte kokosové mléko, celé vejce a vše pomocí lžíce spojte. Směs na základ má drobivější konzistenci.
  3. Kokosový základ vmačkejte přes celé dno pečicím papírem vyložené dortové formy (střední velikost).
  4. Pečte 8 – 10 minut na 190°C.
  5. Do větší mísy dejte tvaroh, mascarpone, kokosové mléko, kakao, třtinový cukr, vejce a vyšlehejte v hladký krém.
  6. Krém přesuňte na předpečený korpus a pečte na 190°C cca 45 minut – cheesecake se bude po upečení lehce třást, ale nesmí být tekutý nebo viditelně nedopečený.
  7. Zakysanou smetanu smíchejte se lžící moučkového cukru (popř. vanilkového cukru).
  8. Smetanou zlehka potřete zcela vychlazený cheesecake a dozdobte čerstvými malinami.

 

 

 

TIP: Doporučuji nechat cheesecake zatuhnout před podáváním přes noc v lednici.

 

Related Posts

Žádné komentáře

Zanechat odpověď