Náročnost: malá Doba přípravy: 20 minut + 10 minut pečení (x 2 plechy) Počet porcí: 2 plechy Ingredience 300 g mletých ovesných vloček 60 g jemně mletého kokosu 200 g rozpušťeného másla 150 g lesního medu 2 lžíce vanilkového cukru 2 vejce špetka soli + šálek kvalitního espressa Postup Ovesné vločky namelte – podoba hrubší mouky. Mouku z vloček smíchejte s kokosem – pokud by byl příliš hrubý, taky jej namelte. Přidejte roztopené máslo,…
Náročnost: malá-střední Doba přípravy: 30 minut + marinování přes noc + 90 minut pečení Počet porcí: 5 porcí Ingredience 1 menší kuře nebo 3-4 kuřecí stehna 250 ml smetany (min 30% tuku) 1 střední jablko 1 střední cibule 5 hřebíčků 2 celé skořice mletá skořice mleté červená paprika kurkuma máslo sůl čerstvě mletý pepř + 8-10 menších brambor 4 plátky slaniny hrst růžičkové kapusty máslo Postup Smetanu spolu s celou skořicí 5 minut…
Náročnost: malá-střední Doba přípravy: do 60 minut + 2 hodiny Počet porcí: 2-3 porce Ingredience 500 g kuřecích prsou himalájská sůl Ingredience na pastu 3 stroužky česneku malý kousek zázvoru (asi jako palec) 1 lžička sušených chilli vloček nebo 1/2 chilli papričky Ingredience na marinádu 250 g bílého jogurtu s vysokým obsahem tuku 1/2 lžičky skořice 1 lžíce mletého koriandru 1/2 lžíce mletého římského kmínu Ingredience na omáčku 2 lžíce…
Čokoládový koláč s perníkovým kořením, hruškami a bílou čokoládou
Své spolupráce si opravdu vybírám a pokud do něčeho jdu, musím produktu věřit nebo to musí být něco, co si chci už dlouho pořídit nebo vyzkoušet:). Když jsem dostala nabídku na vytvoření receptu pro českou značku Remoska, příliš jsem neváhala. O tomto zázraku jsem slyšela mnohé, zejména od starších ročníků. V dnešní době, kdy máte kuchyňského pomocníka úplně na vše, nedává moc smysl, proč šla remoska do ústraní. Upečete v ní kuře, koláč, uvaříte polévku, zkrátka v ní připravíte téměř…
Náročnost: malá Doba přípravy: do 30 minut + 30 minut pečení Počet porcí: cca 10 kousků Ingredience 130 g mletých lískových oříšků 70 g hladké (špaldové) mouky 1 prášek do pečiva (bezfosfátový) 50 g lískooříškového másla 50 g másla 130 g rýžovo-oříškového mléka (značka Natrue – seženete např. ve Sklizenu, na Rohlíku – popř. jiného oříškového mléka) 2 vejce z volného chovu 70 g třtinového cukru špetka soli 2 x tyčinka Lindt Nocciolatte (mléčná čokoláda…
Podzimní salát s křupavým kadařávkem, gongonzolou, hrozny a avokádovým dresingem
Náročnost: malá Doba přípravy: do 30 minut Počet porcí: 2 porce Ingredience 100 g salátového mixu (např. polníček, frisee, radiccio, rukola, římský salát, baby špenát, apod.) 100 g kapusty kadeřávek 50 g těstovin hrst bílých hroznů 100 g gorgonzoly piccante (jde o výraznější, pikantní druh) 8 plátků prosciutta 1/2 zralého avokáda 2 lžíce bílého jogurtu 1 lžíce olivového oleje sůl čerstvě mletý pepř Postup Kadeřávek omyjte a dejte v pečící nádobě nebo…
Dýňový dort s karamelem a praženými dýňovými semínky (bezlepkový)
Z předchozího blogu jsem si schovala jen pár receptů, o které by mi bylo líto přijít. S příchodem podzimu a dýňové sezóny jsem dala nový kabát tomuto asi 2 roky starému dýňovému dortíku. Schválně někde najdu fotky toho prvního a dám je na Instagram:). Tenkrát měl jen jedno patro a recept byl trošku zamotaný. Krém na nový dort jsem vylepšila a korpus udělala do menší formy, aby se dal dort rozkrojit. No a hlavně chci říct, že jsem opravdu ráda,…
Náročnost: malá Doba přípravy: do 40 minut Počet porcí: 4 porce Ingredience 500 g čerstvých žampionů (např. mix hnědých krémových a klasických zahradních) hrst sušených hub 1 cibule 1 stroužek česneku 1 dc bílého vína 1 l vývaru 100 ml smetany 1 lžička koření sbohem, soli – středomořské od Sonnentoru (nebo jiné koření obsahující středomořské bylinky a zeleninu) 1 lžíce přepuštěného másla (popř. klasického másla) + 4 plátky tmavého chleba 1 stroužky česneku lanýžový olej sůl…
Vepřová panenka s jablky, pancettou a máslovými špeclemi
Náročnost: střední Počet porcí: 3-4 porce Doba přípravy: do 60 minut Ingredience Ingredience vepřové s jablky 0, 5 kg vepřové panenky 150 g tenkých plátků pancetty (popř. slaniny) 4 jablka 3 malé cibule 1 dc bílého vína 2 lžíce třtinového cukru 1 celá skořice sůl čerstvě mletý pepř máslo řepkový olej Ingredience na špecle 300 g hladké mouky 50 g másla (+ 1 lžíce másla) 2 vejce z volného chovu 200 ml bio plnotučného…
Už je to nějaký čas, kde jsme se sešly s mojí kamarádkou a fantastickou make-up artist Esterkou Tesaříkovou, abychom pro Vás společně něco vytvořily. Nejsem sice beauty blogerka, ale ráda o sebe pečuji a make-up patří mezi moji denní rutinu. Koketovat s líčením jsem začala někdy ve dvanácti letech a v 9. třídě už jsem jela ve velkém oční linky – jako všechny „in“ holky. Některé moje líčení, které nacházím na fotkách, mě docela děsí :D. A to nemluvím o…