Dezerty Jídlo Recepty Sladké Sváteční Vánoce Vegetariánské

Medové hrudky z ovesných vloček a kokosu

 

Náročnost: malá

Doba přípravy: 20 minut + 10 minut pečení (x 2 plechy)

Počet porcí: 2 plechy

 

 

Ingredience

 

  • 300 g mletých ovesných vloček
  • 60 g jemně mletého kokosu
  • 200 g rozpušťeného másla
  • 150 g lesního medu
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 2 vejce
  • špetka soli

+

  • šálek kvalitního espressa

 

Postup

 

  1. Ovesné vločky namelte – podoba hrubší mouky.
  2. Mouku z vloček smíchejte s kokosem – pokud by byl příliš hrubý, taky jej namelte.
  3. Přidejte roztopené máslo, lesní med, vanilkový cukr a vše pomocí stěrky spojte.
  4. Vejce rozdělte na bílky – do větší mísy a žloutky – ty přidejte k vločkové směsi a zamíchejte.
  5. K bílkům přihoďte špetku soli a vyšlehejte v tuhý sníh.
  6. Sníh pomocí stěrky opatrně zapracujte k těstu.
  7. Troubu rozehřejte na 180°C.
  8. Plech vyložte pečicím papírem, na který pomocí cukrářského sáčku tvořte malé kopečky – hrudka se během pečení mírně rozjedete.
  9. Pečte cca 10 minut, dokud nejsou hrudky zlatavé.
  10. Hotové nechte ne plechu zcela vychladnout.

 

 

TIP: Ty nejlepší věci vznikají náhodou – a stejně takovou náhodou se mi na talíř tohoto cukroví vylil hrneček s espressem. A víte co, bylo ještě lepší než předtím. Takže mým tipem sice není vylít na ně hrnek kávy:D, ale po upečení a vychladnutí, každou hrudku lehce pokapat kávou:).

Related Posts

2 Komentáře

  • Odpovědět
    Slovanská máma
    1. 12. 2018 at 14:22

    Na podobný recept jsem doma nedávno přišla způsobem „uvaříme, co dům dá“ a musím říct, že nám to dost zachutnalo. S kávou to budu muset také vyzkoušet 😉

    • Odpovědět
      Martina
      12. 12. 2018 at 14:33

      Já tak nějak tvořím velmi často právě:D. Pravdou je, že to nemusí vždy vyjít, ale tohle vyšlo moc dobře:D:).

    Zanechat odpověď