Náročnost: malá
Doba přípravy: 20 minut + 10 minut pečení (x 2 plechy)
Počet porcí: 2 plechy
Ingredience
- 300 g mletých ovesných vloček
- 60 g jemně mletého kokosu
- 200 g rozpušťeného másla
- 150 g lesního medu
- 2 lžíce vanilkového cukru
- 2 vejce
- špetka soli
+
- šálek kvalitního espressa
Postup
- Ovesné vločky namelte – podoba hrubší mouky.
- Mouku z vloček smíchejte s kokosem – pokud by byl příliš hrubý, taky jej namelte.
- Přidejte roztopené máslo, lesní med, vanilkový cukr a vše pomocí stěrky spojte.
- Vejce rozdělte na bílky – do větší mísy a žloutky – ty přidejte k vločkové směsi a zamíchejte.
- K bílkům přihoďte špetku soli a vyšlehejte v tuhý sníh.
- Sníh pomocí stěrky opatrně zapracujte k těstu.
- Troubu rozehřejte na 180°C.
- Plech vyložte pečicím papírem, na který pomocí cukrářského sáčku tvořte malé kopečky – hrudka se během pečení mírně rozjedete.
- Pečte cca 10 minut, dokud nejsou hrudky zlatavé.
- Hotové nechte ne plechu zcela vychladnout.
TIP: Ty nejlepší věci vznikají náhodou – a stejně takovou náhodou se mi na talíř tohoto cukroví vylil hrneček s espressem. A víte co, bylo ještě lepší než předtím. Takže mým tipem sice není vylít na ně hrnek kávy:D, ale po upečení a vychladnutí, každou hrudku lehce pokapat kávou:).
2 Komentáře
Slovanská máma
1. 12. 2018 at 14:22Na podobný recept jsem doma nedávno přišla způsobem „uvaříme, co dům dá“ a musím říct, že nám to dost zachutnalo. S kávou to budu muset také vyzkoušet 😉
Martina
12. 12. 2018 at 14:33Já tak nějak tvořím velmi často právě:D. Pravdou je, že to nemusí vždy vyjít, ale tohle vyšlo moc dobře:D:).