Dezerty Jídlo Recepty Sladké Snídaně Vánoce

Skořicový krém se sušenkami a hruškami na másle (od 1 roku)

Když jsem byla oslovena, ať vytvořím nějaký recept pro Nutricii do jejich adventního kalendáře, zprvu jsem vůbec nevěděla, co vymyslet. Podmínkou totiž bylo, aby byl recept vhodný pro děti a já v tom nejsme zrovna přeborník. Je to asi dáno tím, že Miki jednou jí, pak nejí a zavděčit se mu je to dost těžké. Také jsem v receptech pro děti dost opatrná – aby nebyla použita nějaká nevhodná surovina. Tento recept ale prošel regulátory a pro děti vhodný je:). Jde o takovou vánočně laděnou verzi krému, který jsem vám sem z kraje podzimu dávala. Miki ho má moc rád a manžel teda ještě víc, takže mu to skoro vždycky sní. Hotové je to raz dva a máte super svačinku pro vás i děti:).

 

 

Náročnost: malá
Doba přípravy: do 30 minut
Počet porcí: 4-5 středních skleniček

 

Ingredience

 

200 g plnotučného tvarohu
150 g bílého jogurtu
1 a 1/2 zralého banánu
1/2 lžičky skořice nebo kakaa

3-4 hrušky
1 lžička másla
špetka skořice

15 Hami  sušenek (3 sušenky na porci)
lyofilizované ovoce na ozdobu

 

 

Postup

 

1. Tvaroh a jogurt dejte do větší mísy.
2. Banány si předem pomačkejte ve slupce a přidejte k tvarohu s jogurtem.
3. Přihoďte 1/2 lžičky skořice nebo kakaa a šlehejte 30-60 sekund, dokud se banán ve směsi nerozmělní a vše se nespojí.
4. Hrušky oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
5- V menším hrnci rozehřejte lžičku másla, přidejte hrušky a nechte je změknout – trvá to 1-2 minuty, na mírném ohni, za občasného míchání – záleží na zralosti hrušek
6. Ke konci vmíchejte k hruškám špetku skořice a nechte směs vychladnout.
7. Na dno skleniček rozdrolte 3 sušenky a pomocí cukrářského sáčku nebo lžíce na sušenky položte vrstvu krému.
8. Na krém poté přijde vrstva hrušek. Pak opět krém a  nahoru znovu hrušky.
9. Zdobit můžete lyofilizovanými malinami.

 

Related Posts

Žádné komentáře

Zanechat odpověď