Já - maminka Mateřství

7 tipů pro dokonalý makeup (i na mateřské dovolené)

Už je to nějaký čas, kde jsme se sešly s mojí kamarádkou a fantastickou make-up artist Esterkou Tesaříkovou, abychom pro Vás společně něco vytvořily. Nejsem sice beauty blogerka, ale ráda o sebe pečuji a make-up patří mezi moji denní rutinu. Koketovat s líčením jsem začala někdy ve dvanácti letech a v 9. třídě už jsem jela ve velkém oční linky – jako všechny „in“ holky. Některé moje líčení, které nacházím na fotkách, mě docela děsí :D. A to nemluvím o ignoraci obočí. V mém případě řídkého a úplně světlého obočí to fakt nebylo nic moc. Už nějaký ten rok se ale líčím stejně a toto líčení zvládám i teď s malým Mikim. Dříve jsem zvládla líčení za relativně krátkou dobu, ale od té doby, co je Miki na světě, je to tryskomyší rychlost. Většinou si můžu dovolit tak 10 minut v koupelně, než se začne to dítě bouřit. Takže 5 minut mám na líčení a 5 na vlasy. A jde to. Neexperimentuji a jedu si to, co znám a vím, že funguje. Když jsme se s Esterkou sešly, daly jsme dohromady typy na líčení nejen pro maminky. Zaměřily jsme se na to, že žena v roli mámy nemá tolik času na pobyt u zrcadla, stejně tak jako potřebuje spolehlivý makeup, který nemusí neustále upravovat. Esterka Vám dá tipy z jejího pohledu profesionála a já z pohledu maminky:).

 

 

Makeup je základ celého líčení. Nezapomeňte si však před jeho nanesením pleť očistit a použít denní krém nebo sérum. Esterka doporučuje sérum od Esteé Lauder Advanced Night Repair – Synchronized Recovery Complex – nenechte se, stejně jako já, zmást slůvkem Night, prý je vhodné i přes den, právě pod makeup. Já jsem letos v létě měla zase možnost vyzkoušet ultra hydratační gel Aqua Reotier do značky

L´occitane. který se používá stejně jako sérum před nanesením denního krému. Esterka mi poradila, že v případě mého typu pleti postačí na hydrataci tento gel a krém již není potřeba. Je důležité říct, že toto setkání probíhalo začátkem léta, kdy si pleť žádá jinou péči než v zimě. Mám typ pleti, která je velmi citlivá se sklonem k suchosti. Proto na zimu sahám po krémech, které pleť nejen hydratují, ale i ochrání.

 

1. Makeup

 

E: Doporučuji spolehlivého držáka , makeup značky Estée Lauder, Double Wear. Tento makeup má SPF 10 a díky tomu, že neobsahuje žádné olejové složky, drží krásně na pleti po celý den  – a to vážně:) Double Wear nanášejte nejlépe štětcem, nebo houbičkou, aplikace je snadnější a produkt i ušetříte, oproti nanášení prsty.  Tento makeup je krycí, avšak pro ty, co mají rádi makeupu méně, stačí nanést opravdu malé množství směrem od T-zóny do ztracena. Naopak, v případě problematické pleti, můžete makeup krásně vrstvit. Vydrží i v extrémních letních teplotách. Vždy říkávám, že se ráno nalíčím a večer mám makeup stále stejný:).

 

M: Několik posledních let jsem používala makeup značky Mac. Poprvé mi totiž makeup doopravdy sedl a nebyl to nějaký kompromis z drogerie, který jsem po času nahradila dalším kompromisem a tak si koupila i několik makeupů ročně. Makeup od značky Mac sice vyjde na cca 1 000 Kč, ale vydržel mi více než rok. Pak přišla Esterka s novinkou do Estee Lauder, makeupem Double Wear. Produkt měl perfektní promo, že jsem už předtím uvažovala nad jeho koupí, až mi Mac dojde. Poštěstilo se mi jej v rámci této naší spolupráce dostat na zkoušku a nemůžu si jej vynachválit. Splňuje totiž jednu zásadní věc- opravdu drží po celý den a to při neustálém běhání za Mikim dost oceňuji – navíc má velmi příjemnou texturu.

 

Investovat do makeupu se opravdu vyplatí. Rozdíl je veliký a třeba v mém případě neutratím o nic víc, než kdybych používala různé levnější varianty.

 

 

TIP: Pokud je si přece jen nemůžete takovouto investici dovolit,  poradila mi Esterka jako jediný vhodný makeup z drogerie ten, pod značkou Catrice.

 

2. Concealer, Rozjasňovač 

 

E: Na známky únavy, kruhy pod očima a prostě na krásné projasnění pleti je skvělý produkt Hightlighter BB on Glow ( Estée Lauder). Jednoduše jde o princip světlejšího krémového produktu, který se netřpytí, je matný a má tělový tón ( světlejší než je Váš makeup). BB on Glow, který jsem doporučila je jednoduchý na aplikaci, jelikož je to v podstatě pero. Nanáší se pod očí, právě tam, kde se nám dělávají kruhy. Také udělá parádu na místě přímo pod obočím, opticky nám obočí zvedne. Vždy je důležité pravidlo : ,, Méně je více,, proto nanášejte vždy malé množství produktu, ať zachováte přirozenost líčení. Další tip – rozjasňovač nanášejte klidně prsty a jemně vklepejte do pokožky.

 

M: Ač jsem měla korektory-rozjasňovače z Macu i Estee Lauder, které byly beze sporu skvělé, tento produkt čas od času kupuji i v běžných drogeriích. Poslední rok si mě získal Instant Age Rewind Korektor od Maybelline. Baví mě nanášení pomocí houbičky. Pomocí korekturu dolazuji nedokonalosti pleti jemným vklepáním do ztracena a také na tmavé místa pod očima a okolo očí.

 

 

3. Pudr, tvářenka, rozjasňovač

 

M: Bez pudru bych nemohla asi vyjít na ulici. Tento produkt většinou také kupuji v drogeríích. Od Esterky jsem ale dostala jeden od Toma Forda a náhle jsem poznala ten veliký rozdíl. Pravdou je, že i pudr mi vydrží delší dobu, takže až mi tento dojde, přejdu asi k nějakému kvalitnějšímu než v minulosti.

 

Jelikož nepoužívám oční stíny a ne vždy nosím výraznou rtěnku, potřebuji do líčení dostat trošku barvy a také zvýraznit lícní kosti. Používám světlé tvářenky s odstínem do růžova. Také jsem velmi přišla na chuť rozjasňovačům – mám jeden zlatý značky Mac a pak perleťový od značky Benefit – oba pudrové konzistence. Nanáším je lehce na lícní kost pod tvářenku a na vnitřní koutky očí.

 

4. Obočí

 

Bez obočí je celé líčení neúplné…

E: Já říkám, že nejdůležitější je sjednocená pleť a přirozené obočí. To je základ. Jak vybrat správný odstín tužky nebo stínů na obočí? … Většině žen nejvíce sluší pouze studené odstíny hnědé. Proto volte tyto tóny v sytosti barvy podle barvy Vašich vlasů.Teplé odstíny a barvy do červena sedí opravdu jen málo komu (a pokud někomu sedí, jsou to většinou zrzky;).Obočí stačí pouze doplnit tam, kde chybí, a poté pročesat kartáčkem , který dodá přirozenější vzhled. Důležitá poznámka – obočí nejsou dvojčata, ale sestry! Proto se zbytečně netrapte tím, aby bylo jedno jako druhé. Pouze dbejte na to, aby bylo obočí na obou stranách stejně široké.

 

M: Vystřídala jsem už opravdu velké množství různých produktů na obočí. V tomto ohledu se mi nejvíce osvědčila značka Benefit. Aktuálně používám studené hnědé oční stíny. Jejich nevýhodou je to, že nevydrží celý den. Na druhou stranu mi o moc déle nevydržely ani produkty na obočí přímo určené. Vyzkoušela jsem i „tatoo“ produkt od Maybelline, kdy si tento gel nanesete na obočí a necháte zcela zaschnout. Poté sloupnete a na 2-3 dny nemusíte obočí řešit. Jenže tato barva se začne po čase měnit do zrzavých odstínů, což nevypadá vůbec dobře. Pomohlo jen přebarvení klasickou barvou. Tomuto produktu tedy doporučuji se raději vyhnout.

 

 

5. Oči

 

M: Spoustu lidí se mě už ptalo, jak si dělám ty svoje linky. Ha, jednoduše. Nejspíš to ale bude cvikem. Nejlépe se mi linky malují fixy pro to určenými. Dlouho jsem používala fix s tlustou špičkou od L´orealu. V současnosti mi ale více vyhovuje naopak fix s tenkou špičkou – např. seženete od NYX nebo Maybelline. Jak ale říkám, je to o cviku a zvyku. Kamarádka si s fixem linky například vůbec namalovat neumí a vyhovují jí tekuté oční linky.

 

 

Řasenka je dle mého jedna z věcí, u které jde vidět rozdíl na první pohled. Některé řasy jen tak nabarví, jiné opravdu natočí a zvětší objem. Mým naprostým favoritem je Mascare False Lash 4D Effect od značky Make-up Studio.  Efekt, který slibuje opravdu plní (po několika použití, až se „rozmaluje“). Její cena mě od její koupě často odradí a skončím ve staré dobré drogerii. Tady sáhnu nejčastěji po 2000 Calories od Max Factor, jakožto staré dobré klasice. Dvakrát jsem dala šanci L´oreal Paradise Extatic, která má super efekt, ale hned dvě nevýhody. Barvy nanáší až příliš mnoho, takže má tendence řasy slepovat a hlavně se na kartáček dostává tolik barvy, že se dostává i ven. Nakonec máte vše černé a raději přestanete řasenku používat.

 

 

6. Rty

 

E: Pro milovnice barevných rtěnek mám jeden tip, jak rtěnku zafixovat tak, aby vydržela o pár hodin déle. Najděte si k odstínu své oblíbené rtěnky konturovací tužku stejné, podobné barvy a sní si nejen orámujte rty, ale především si celé rty tužkou vyplňte. Naličte si celé rty konturou a až poté naneste rtěnku. Skvěle to funguje s matnými rtěnkami. Můžete být díky této technice kreativní a tvořit si své vlastní odstíny – když použijete například korálový odstín konturovací tužky a přes ni nalíčíte například rudou rtěnku, červenost rtěnky se zjemní.

 

 

M: Rtěnky jsou láska a je jen na každém, jaký je ten jeho nej odstín. Doporučuji rtěnky značky Pupa a to z jednoduchého důvodu – za málo peněz dostanete hodně muziky. Setkala jsem se tedy s názorem, že jsou tyto rtěnky drahé. V porovnání s takovým Macem opravdu nejsou:) Navíc mají velmi často slevové akce, kdy jde dolů cena až o 20%. Kvalitou i dobu, jak vydrží na rtech mi přijdou se zmiňovaným Macem srovnatelné. A těch barev?:)

 

A tady tu fialovou nádheru mi Esterka na tajňáka namalovala:D. Mám ráda výrazné barvy, ale tohle je už fakt moc. Na nějaké crazy focení ale proč ne:).

 

 

7. Fixace

 

E: Poslední tip, který by se mohl hodit, je zafixování celého líčení pomocí fixačního spreje, čímž makeupu dodáme opět delší trvanlivost.Trik je v tom, že pokud máte doma třeba termální pleťovou vodu, nebo cokoliv osvěžujícího na pleť v rozprašovači, tak to je přesně to, co potřebujete. Můžete dvakrát denně použít na celý obličej. Navíc v létě Vás příjemně osvěží.  Já osobně ráda používám Fix Plus od MACu.

 

Pokud chcete mít zvládnuté jednoduché líčení, které Vám nezabere příliš mnoho času, je potřeba si ujasnit, jak má Vaše líčení vypadat. Vymezit si pár produktů, které budete při ruce a se kterými toto líčení zvládnete. Dle mého se opravdu vyplatí mít raději pár kvalitních výrobků než spoustu levných záležitostí. Sama si pamatuji, když jsem takto fungovala a více než polovina věcí nakonec stejně skončila v koši. Z kvalitního produktu budete mít i Vy samy větší radosti a s větší radostí a potěšením jej budete používat. Já mám 9 produktů a 3 pomocníky a nic víc již nepořizuji:). A co tedy patří do mého mush have?

  • make up Esteé Lauder Double Wear (nebo Mac)
  • světlý korektor nebo rozjasňovač (Maybelline)
  • pudr
  • tvářenka
  • highlighter
  • studené hnědé oční stíny na obočí
  • oční linka
  • řasenka (Make-up Studio nebo Max Factor)
  • rtěnka (Pupa nebo Mac) – přiznám se, že rtěnek mám vícero – to ty odstíny no:D.

+ houbička na nanášení makeupu

+štětec na pudr (používám stejný na tvářenku i highligter – ač by se to nemělo:D)

+štěteček na stíny na obočí

 

 

Článek vznikl ve spolupráci s Ester Tesaříkovou a Esteé Lauder.

 

Related Posts

Žádné komentáře

Zanechat odpověď