Míša řezy či dort je jedním z mých nejoblíbenějších dezertů. Proto jsem si jej upravila do podoby krému do skleničky. Můžete si jej zkusit vytvořit i s nadroleným korpusem, ale kvůli rychlosti přípravy jsem zvolila variantu bez něj:)
Náročnost: malá
Doba přípravy: do 15 minut
Počet porcí: 4 porce
Ingredience
- 250 g tvarohu v kostce (ideálně tučného, nejlépe mi fungoval Jaroměřický)
- 250 g odtučněného tvarohu v kelímku
- 50 g rozpuštěného másla
- 30-50 g smetany (dle použitých tvarohů a konzistence krému)
- 30-50 g čekankového sirupu (popř. javorového) nebo moučkového cukru
+
- 50 g kvalitní mléčné čokolády
- 30 g kvalitní hořké čokolády
- 20 g másla
Postup
- Oba tvarohu společně promíchejte ve středně velké míse.
- Rozpuštěné (ale ne horké) máslo přidejte k tvarohu a zašlehejte ručním šlehačem nebo metličkou.
- Dále dle konzistence krému přilijte smetanu. Pokud by byla směs hustější přidejte smetany více, pokud bude krémovější, stačí smetany méně. Konzistence se liší podle typu použitého tvarohu a také značky.
- Tvarohový krém nakonec doslaďte čekankovým sirupem nebo klasickým moučkovým cukrem.
- Obě čokolády spolu s máslem rozpusťte na vodní lázni. Pokud byste použili pouze hořkou čokoládu, přidejte větší množství másla.
- Tvarohový krém vrstvěte do sklenic spolu s čokoládovou polevou.
- Uchovávejte v chladu.
TIP: Pro přípravu krému můžete samozřejmě využít i jiné tvarohy. Fungovat bude i tučný tvaroh v kelímku nebo naopak oba tvarohy polotučné. Krém bude ale lehce jiný, jak chuťově, tak strukturou. Za sebe doporučuji držet se použití jednoho tvarohu v kostce a jednoho v kelímku. Tato kombinace zajistí to správnou „Míša strukturu“. Při zvolení obou tvarohů odtučněných to bude ale pořád fajn, jelikož se krém ještě doplňuje máslem a smetanou.
TIP: Mléčnou čokoládu do dezertu používám, protože spolu s máslem nezatuhne tak, jako čokoláda hořká. I zde ale platí, že se konzistence bude lišit podle zvoleného druhu čokolády a výrobce. Pokud si chcete být jistí, že čokoláda ani do druhého dne neztuhne zpět, můžete množství másla navýšit. Nejlepší je ale dezert podávat ihned po přípravě, kdy máte konzistenci plně pod kontrolou😊.
Žádné komentáře