Dezerty Jídlo Recepty Sladké Snídaně Vegetariánské

Banánový krém s lesním ovocem

Recept, co dům dal. Původně jsem chtěla zkusit nějaký krém pro Mikiho – moje mamka mu totiž neustále chce dávat Pribiňák. Já sama jsem tyto různé dobroty vždycky milovala. No, ale udělat si domácí alternativu je neuvěřitelně jednoduché. Vždyť je to jen tvaroh a smetana. Pak jsem si ale hledala na bezva mimi fórech, jak je to vlastně s tím tvarohem od 1 roku a co mascarpone. Mascarpone tyto weby zřejmě neznají a tvaroh odtučněný není pro děti údajně vhodný – já jiný zrovna neměla. A jelikož já těmto věcem zkrátka a jednoduše nerozumím (a najít „to správné“ na Googlu je dost nereálné a vlastně i každý „odborník“ může říct něco jiného), udělala jsem z receptu normální dospěláckej recept, protože to nebude zavádějící:D. Hlavně se ukázalo, že tyhle dobroty mají rádi prostě všichni, jelikož můj muž snědl úplně všechny skleničky a ještě se mě ptal po tom, dobrým v té skleničce. Mikis taky ochutnal a prej dobrý. Jen ty borůvky eliminoval a vyplyvoval – nechtělo se mu kousat:D.

 

 

Náročnost: velmi malá

Doba přípravy: do 30 minut

Počet porcí: 5 velkých skleniček (10 malých skleniček)

 

Ingredience

 

  • 125 g sušenek
  • 250 g odtučněného tvarohu
  • 300 g mascarpone
  • 125 g bílého jogurty
  • 2 zralé banány
  • 150 (mraženého) lesního ovoce (já zvolila borůvky a jahody)

 

 

Postup

 

  1. Připravte si 5 středních nebo 10 malých skleniček.
  2. Na dno každé skleničky dejte nalámané sušenky. Druh sušenek je čistě na Vás – pokud chcete dezert bez přidaného cukru, zvolte sušenky bez cukru, popř. sušenky bezlepkové nebo klasické máslové sušenky.
  3. Ve větší míse společně vyšlehejte tvaroh, mascarpone, jogurt a na jemno nastrouhané banány.
  4. Lesní ovoce rozehřejte na plotně a tekutinu nechte lehce zredukovat.
  5. Na vrstvu sušenek naneste banánový krém – doporučuji použít cukrářský sáček.
  6. Na krém dejte pomocí lžíce vychladlé lesní ovoce.
  7. Tento postup opakujte, dokud není sklenička plná.
  8. Ozdobte čerstvým ovocem nebo sušenkami a nechte zatuhnout v lednici.

 

 

Related Posts

Žádné komentáře

Zanechat odpověď