Recept, co dům dal. Původně jsem chtěla zkusit nějaký krém pro Mikiho – moje mamka mu totiž neustále chce dávat Pribiňák. Já sama jsem tyto různé dobroty vždycky milovala. No, ale udělat si domácí alternativu je neuvěřitelně jednoduché. Vždyť je to jen tvaroh a smetana. Pak jsem si ale hledala na bezva mimi fórech, jak je to vlastně s tím tvarohem od 1 roku a co mascarpone. Mascarpone tyto weby zřejmě neznají a tvaroh odtučněný není pro děti údajně vhodný – já jiný zrovna neměla. A jelikož já těmto věcem zkrátka a jednoduše nerozumím (a najít „to správné“ na Googlu je dost nereálné a vlastně i každý „odborník“ může říct něco jiného), udělala jsem z receptu normální dospěláckej recept, protože to nebude zavádějící:D. Hlavně se ukázalo, že tyhle dobroty mají rádi prostě všichni, jelikož můj muž snědl úplně všechny skleničky a ještě se mě ptal po tom, dobrým v té skleničce. Mikis taky ochutnal a prej dobrý. Jen ty borůvky eliminoval a vyplyvoval – nechtělo se mu kousat:D.
Náročnost: velmi malá
Doba přípravy: do 30 minut
Počet porcí: 5 velkých skleniček (10 malých skleniček)
Ingredience
- 125 g sušenek
- 250 g odtučněného tvarohu
- 300 g mascarpone
- 125 g bílého jogurty
- 2 zralé banány
- 150 (mraženého) lesního ovoce (já zvolila borůvky a jahody)
Postup
- Připravte si 5 středních nebo 10 malých skleniček.
- Na dno každé skleničky dejte nalámané sušenky. Druh sušenek je čistě na Vás – pokud chcete dezert bez přidaného cukru, zvolte sušenky bez cukru, popř. sušenky bezlepkové nebo klasické máslové sušenky.
- Ve větší míse společně vyšlehejte tvaroh, mascarpone, jogurt a na jemno nastrouhané banány.
- Lesní ovoce rozehřejte na plotně a tekutinu nechte lehce zredukovat.
- Na vrstvu sušenek naneste banánový krém – doporučuji použít cukrářský sáček.
- Na krém dejte pomocí lžíce vychladlé lesní ovoce.
- Tento postup opakujte, dokud není sklenička plná.
- Ozdobte čerstvým ovocem nebo sušenkami a nechte zatuhnout v lednici.
Žádné komentáře