Náročnost: malá
Doba přípravy: do 30 minut
Počet porcí: 2 porce
Ingredience
- 300 g předvařených tygřích (velkých) krevet
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g žampionů
- 180 g cherry rajčat
- 250 ml rajčatové passaty
- 2-3 dc suchého bílého vína
- máslo
- sušené chilli
- čerstvá pažitka
- třtinový cukr
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- čerstvé pečivo
Postup
- Krevety oloupejte a opláchněte studenou vodou – pokud použijete krevety mražené, bývají již oloupané.
- Na lžíci másla zlehka orestujte jeden nasekaný stroužek česneku.
- Přidejte krevety, zasypte troškou sušeného chilli, solí a opečte z obou stran.
- Zalijte asi 1 dc bílého suchého vína.
- Víno nechte zredukovat do konzistence řidší omáčky a vhoďte do pánve další lžíci másla.
- Stáhněte z plotny a odložte pánev stranou.
- Na další pánvi si opět nechte rozehřát lžíci másla, na které orestujte najemno nasekanou cibuli a stroužek česneku.
- Přidejte žampiony nakrájené na plátky a opečte (žampiony mají tendenci vsát veškerý tuk a mohou se pak připalovat, proto případně přidejte znovu trošku másla).
- Ve chvíli, kdy jsou houby orestované dozlatova, vše zalijte rajčatovou passatou.
- Osolte, opepřete, přidejte 2 lžičky třtinového cukru a přilijte cca 1 dc bílého vína.
- Omáčku nechce zhruba 3 minut probublávat a redukovat.
- Poté stáhněte z plotny a přihoďte cherry rajčata nakrájená na půlky a přidejte i krevety s vinnou omáčkou.
- Promíchejte a dolaďte k dokonalosti solí, pepřem a máslem.
- Nakonec vše posypte nasekanou pažitkou a podávejte s čerstvým pečivem a sklenicí bílého vína.
Žádné komentáře