Bezlepkové Hlavní jídla Jídlo Předkrmy Recepty

Krevety v rajčatové-máslové omáčce s bílým vínem

 

Náročnost: malá

Doba přípravy: do 30 minut

Počet porcí: 2 porce

 

 

Ingredience

 

  • 300 g předvařených tygřích (velkých) krevet
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g žampionů
  • 180 g cherry rajčat
  • 250 ml rajčatové passaty
  • 2-3 dc suchého bílého vína
  • máslo
  • sušené chilli
  • čerstvá pažitka
  • třtinový cukr
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • čerstvé pečivo

 

 

Postup

 

  1. Krevety oloupejte a opláchněte studenou vodou – pokud použijete krevety mražené, bývají již oloupané.
  2. Na lžíci másla zlehka orestujte jeden nasekaný stroužek česneku.
  3. Přidejte krevety, zasypte troškou sušeného chilli, solí a opečte z obou stran.
  4. Zalijte asi 1 dc bílého suchého vína.
  5. Víno nechte zredukovat do konzistence řidší omáčky a vhoďte do pánve další lžíci másla.
  6. Stáhněte z plotny a odložte pánev stranou.
  7. Na další pánvi si opět nechte rozehřát lžíci másla, na které orestujte najemno nasekanou cibuli a stroužek česneku.
  8. Přidejte žampiony nakrájené na plátky a opečte (žampiony mají tendenci vsát veškerý tuk a mohou se pak připalovat, proto případně přidejte znovu trošku másla).
  9. Ve chvíli, kdy jsou houby orestované dozlatova, vše zalijte rajčatovou passatou.
  10. Osolte, opepřete, přidejte 2 lžičky třtinového cukru a přilijte cca 1 dc bílého vína.
  11. Omáčku nechce zhruba 3 minut probublávat a redukovat.
  12. Poté stáhněte z plotny a přihoďte cherry rajčata nakrájená na půlky a přidejte i krevety s vinnou omáčkou.
  13. Promíchejte a dolaďte k dokonalosti solí, pepřem a máslem.
  14. Nakonec vše posypte nasekanou pažitkou a podávejte s čerstvým pečivem a sklenicí bílého vína.

 

Related Posts

Žádné komentáře

Zanechat odpověď