Jídlo Předkrmy

Avokádovo-rajčatová bruschetta

 

Náročnost: malá

Doba přípravy: do 25 minut

Počet porcí: cca 12 ks bruschetty

 

 

Ingredience

 

  • 5-6 velkých rajčat
  • hrst cherry rajčat
  • 1 zralé avokádo
  • 2 filety ančovičky (konzervované)
  • šťáva z 1/2 limetky
  • 2 jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky madras curry koření (popř. kari koření)
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • 1 velká bílá bageta

+

  • mascarpone nebo žervé

 

 

Postup

 

  1. Velká omytá rajčata zbavte vnitřku se semínky a dužinu nakrájejte na kostičky.
  2. (Vnitřky rajčat nevyhazujte a přidejte ji např. k rajčatům na passatu nebo polévku z pečených rajčat.)
  3. Rajčatové kostičky dejte do střední mísy.
  4. Avokádo rozpulte a vyjměte pecku.
  5. Pomocí lžíce avokádo zbavte slupky. Popřípadě seřízněte „hřbet“ každé půlky a zbylou slupkou jednoduše sloupněte.
  6. Oloupané avokádo nakrájejte na kostičky a přidejte k rajčatům.
  7. Zakápněte šťávou z půlky limetky.
  8. Jarní cibulku nasekejte na jemno a půlku z ní přihoďte do misky.
  9. Dále přidejte utřený česnek, nasekané ančovičky, koření, pepř, sůl a 1-2 lžíce olivového oleje.
  10. Promíchejte, ochutnejte a v případě potřeby dolaďte chuť přidáním soli, pepře, koření nebo limety.
  11. Bagetu nakrájejte na silnější plátky a zlehka pokapejte olivovým olejem.
  12. Nastavte troubu na „gril“ a bagetu nechte pár minut péct – dozlatova.
  13. Na plátky opečené bagety lžičkou pokládejte připravenou avokádovo-rajčatovou směs a zdobte zbytkem nasekané jarní cibulky a mesíčkem cherry rajčete.

 

TIP: Některé plátky můžete potřít sýrem mascarpone nebo žervé a až na něj směs pokládat.

 

 

Recept byl vytvořen pro Penny Market s.r.o. – recepty z českých rajčat.

 

Related Posts

Žádné komentáře

Zanechat odpověď