Náročnost: malá
Doba přípravy: do 25 minut
Počet porcí: cca 12 ks bruschetty
Ingredience
- 5-6 velkých rajčat
- hrst cherry rajčat
- 1 zralé avokádo
- 2 filety ančovičky (konzervované)
- šťáva z 1/2 limetky
- 2 jarní cibulky
- 1 stroužek česneku
- 1/2 lžičky madras curry koření (popř. kari koření)
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olivový olej
- 1 velká bílá bageta
+
- mascarpone nebo žervé
Postup
- Velká omytá rajčata zbavte vnitřku se semínky a dužinu nakrájejte na kostičky.
- (Vnitřky rajčat nevyhazujte a přidejte ji např. k rajčatům na passatu nebo polévku z pečených rajčat.)
- Rajčatové kostičky dejte do střední mísy.
- Avokádo rozpulte a vyjměte pecku.
- Pomocí lžíce avokádo zbavte slupky. Popřípadě seřízněte „hřbet“ každé půlky a zbylou slupkou jednoduše sloupněte.
- Oloupané avokádo nakrájejte na kostičky a přidejte k rajčatům.
- Zakápněte šťávou z půlky limetky.
- Jarní cibulku nasekejte na jemno a půlku z ní přihoďte do misky.
- Dále přidejte utřený česnek, nasekané ančovičky, koření, pepř, sůl a 1-2 lžíce olivového oleje.
- Promíchejte, ochutnejte a v případě potřeby dolaďte chuť přidáním soli, pepře, koření nebo limety.
- Bagetu nakrájejte na silnější plátky a zlehka pokapejte olivovým olejem.
- Nastavte troubu na „gril“ a bagetu nechte pár minut péct – dozlatova.
- Na plátky opečené bagety lžičkou pokládejte připravenou avokádovo-rajčatovou směs a zdobte zbytkem nasekané jarní cibulky a mesíčkem cherry rajčete.
TIP: Některé plátky můžete potřít sýrem mascarpone nebo žervé a až na něj směs pokládat.
Recept byl vytvořen pro Penny Market s.r.o. – recepty z českých rajčat.
Žádné komentáře