Bezlepkové Hlavní jídla Jídlo Recepty

Brambory v kefíru s bryndzou a pažitkou

V jednoduchosti je síla. A někdy nemá smysl kombinovat spoustu různých věcí a stačí pár základních surovin k tomu, aby vzniklo božské jídlo.

 

 

Náročnost: velmi malá

Počet porcí: 3-4 porce

Doba přípravy: do 45 minut (dle velikosti brambor)

 

Ingredience

 

  • 1 kg brambor (nejlépe odrůda malé velikosti nebo jen zkrátka vyberte menší brambory)
  • 2 lžíce himalájské soli
  • 200 g ovčí bryndzy
  • trs čerstvé pažitky nebo jarní cibulka
  • cca 1 l kefíru

 

 

Postup

 

  1. Brambory i se slupkou důkladně umyjte pomocí nové houbičky pod tekoucí vodou.
  2. Ve větším hrnci rozpusťte ve studené vodě 2 lžíce himalájské soli a přidejte brambory.
  3. Dopusťte vodu tak, aby byly všechny brambory ponořené.
  4. Vařte na středním ohni, dokud nebudou brambory zcela uvařené a měkké. Dle velikosti to může trvat 15-30 minut.
  5. Hotové brambory přesuňte do mísy a ještě na chvíli zakryjte.
  6. Brambory servírujte vcelku. Bohatě zasypte bryndzou, přelijte libovolným množstvím kefíru a posypte velkou porcí pažitky nebo jarní cibulky.
  7. Každou bramboru zvlášť si pak můžete dosolit dle potřeby.
  8. Podávejte se sklenicí vychlazeného kefíru nebo podmáslí.

 

TIP: S poctivými domácími nebo farmářskými produkty bude jídlo chutnat ještě lépe. Tak si dejte záležet na výběru surovin.

TIP: Pokud by Vám byla tato kombinace málo. Přidejte opražený špek nebo slaninu

Related Posts

Žádné komentáře

Zanechat odpověď