Dezerty Jídlo Recepty Sladké Snídaně

Nepečený cheesecake s oříškovým máslem

 

Náročnost: malá

Doba přípravy: do 30 minut + chlazení přes noc

Počet porcí: 10 porcí

 

 

Ingredience

 

  • 100 g máslových sušenek
  • 200 – 250 g oříškového másla (můžete i kombinovat – já jsem použila mandlové, lískooříškové a arašídové)
  • 500 g mascarpone
  • 250 g odtučněného tvarohu
  • 50 g kvalitního třtinového cukru
  • 1 lžíce kvalitního holandského kakaa
  • karamelizované ořechy a čokoláda na ozdobu

 

 

Postup

 

  1. Dno střední dortové formy vyložte pečicím papírem.
  2. Sušenky rozdrťte spolu s 50 g oříškového másla ve food procesoru.
  3. Sušenkovou směs vmačkejte na dno dortové formy a pečte 8 minut na 190°C.
  4. Mascarpone vyšlehejte spolu s tvarohem a cukrem.
  5. Přidejte 150 – 200 g oříškového másla a zašlehejte.
  6. Polovinu z krému rovnoměrně naneste na vychladlý sušenkový korpus a uhlaďte.
  7. Ke zbytku krému zašlehejte lžíci kakaa a naneste jej jako druhou vrstvu.
  8. Seshora cheesecaku můžete položit pár lžiček oříškového másla a pomocí špejle vytvořit ornamenty.
  9. Hotový cheesecake nechte zatuhnout nejlépe přes noc v lednici.
  10. Potom můžete zdobit karamelizovanými ořechy a hořkou čokoládou.

 

 

TIP: Tento cheesecake můžete připravit i jako „jednoporcovky“ do skleničky. Pak je možné konzumovat dříve.

TIP: Cheesecake krájejte horkým nožem, nebude se na něj pak lepit. Po zatuhnutí, stejně tak, oddělte formu od cheesecaku pomocí horkého nože (stačí jej dát na chvíli pod proud teplé vody:).

 

Related Posts

Žádné komentáře

Zanechat odpověď