Hlavní jídla Jídlo Předkrmy Recepty Snídaně

Topinky s karamelizovanou cibulí, žampiony, camemebertem a prosciuttem

Dostat se s miminkem a čtyřleťákem k tvorbě receptů je skoro nemožné. A tak, když už si k tvoření ten čas vyhradím, a muž hlídá, chci využít naplno každou minutu. Pro několik posledních spoluprací jsem tak vytvořila více receptů než jsem měla/musela:D. Jakmile jsem už ale byla v tom, chtěla jsem zkrátka tvořit. Stejně tak tomu bylo v rámce spolupráce pro Billu na měsíc srpen. Jako zadání jsem si vybrala topinky, ale takové „fancy topinky“, ne jen tak obyčejné:D. Nejprve jsem si vymyslela recept na topinky s ricottou, grilovanou cuketou, halloumi a granátovým jablkem – které se mimochodem skvěle hodí k letnímu počasí. A pak topinky s ricottou, karamelizovanou cibulkou, žampiony a prosciuttem – které se zase naopak hodí více k blížícímu se babímu létu a podzimu.

 

Náročnost: malá

Doba přípravy: do 40 minut

Počet porcí: 3 topinky

 

 

Ingredience

 

  • 3 velké krajíce chleba (ideálně kváskového)

+

  • 4 středně velké cibule
  • 1 lžíce přepuštěného nebo klasického másla
  • čerstvá bazalka
  • sůl

+

  • 300 g žampionů Česká farma
  • pár kapek citronové šťávy
  • 1 – 2 lžíce olivového oleje Billa Bio
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

+

  • 150 g ricotty
  • 5 velkých lístků čerstvé bazalky
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

+

  • 125 g Camembertu Billa Premium
  • 3 keříková rajčata
  • 3 plátky sušené šunky
  • čerstvá bazalka

 

 

Postup

Postup na žampiony

 

  1. Žampiony otřete papírovým ubrouskem nebo lehce navlhčenou utěrkou a nakrájejte na plátky.
  2. Ve středně velké pánvi rozehřejte olivový olej a žampiony opékejte při střední teplotě, dokud nezačnou pouštět vodu. Vodu z hub nechte zredukovat, dokud se nezačnou žampiony opět opékat.
  3. Zakápněte citronovou šťávou a dochuťte čerstvě mletým pepřem a solí. Odložte stranou.

 

Postup na karamelizovanou cibuli

 

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka nebo půlkolečka.
  2. Na přepuštěném másle cibuli opékejte při střední teplotě, dokud nezačne lehce hnědnou a měknout. Restujte cca 10 minut. Poté stáhněte z plotny.
  3. Dochuťte špetkou soli a nasekanou bazalkou.

Dokončení

 

  1. Ricottu smíchejte s nasekanou bazalkou, solí a pepřem.
  2. Plátky chleba opékejte na sucho z obou stran, dokud nejsou zlatavé a křupavé (můžete použít i troubu).
  3. Na každý plátek pak rozetřete vrstvu ricotty, dále poklaďte karamelizovanou cibulí, orestovanými a ochucenými žampiony a cca 3 plátky sýru camembert.
  4. Topinky dejte zapéct na pár minut do trouby pod gril nebo při vyšší teplotě (cca 220 – 240°C), dokud se sýr nerozpustí.
  5. Nakonec topinky dozdobte plátky čerstvého rajčátka, prosciuttem a čerstvou bazalkou.

 

 

Více inspirace na vaření s produkty Billa najdete na gustoacademy.cz 

Related Posts

Žádné komentáře

Zanechat odpověď