Další mangové kuře! Tentokrát nejde o curry, ale o rychlou mangovou omáčku vhodnou i pro děti. Ano, i Mikin mi tohle jídlo jí!:D Celé jídlo má takovou sladko-kyselou chuť. Mňam. A přestože se skládá jen z pár surovin a příprava zabere opravdu chvíli, tak je omáčka plná chuti a my si ji hned zamilovali. Často mi chodí dotazy na rychlé a chutné večeře. Tak tohle je přesně ono:). Já si jídlo vždy navíc oživím ještě nějakou zeleninou – nejčastěji okurkou.
Náročnost: velmi malá
Doba přípravy: do 30 minut
Počet porcí: 3 porce
Ingredience
- 600 g kuřecích prsou
- 1 menší cibule
- 1 velké zralé mango (cca 700 g mango)
- 150 ml vývaru
- 100 ml smetany ke šlehání
- 1/2 lžičky mleté červené papriky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- přepuštěné máslo/rostlinný olej
Postup
- Maso omyjte, osušte, očistěte a nakrájejte na středně velké kostky. Osolte.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Mango oloupejte a nakrájejte na kostky.
- V pánvi rozpalte lžíci přepuštěného másla nebo oleje a cibulku orestujte dozlatova.
- Přidejte mango (případně i šťávu, co z manga vytekla), červenou papriku a lehce osolte.
- Poté vše zalijte vývarem, smetanou a nechce na mírném ohni vařit 5-10 minut – dokud mango zcela nezměkne a omáčka se lehce nezredukuje.
- Odstavce z plotny a rozmixujte dohladka.
- Ve větší vysoké pánvi rozpalte lžíci přepuštěného másla nebo oleje a opečte kuřecí maso dozlatova. Pracujte při vysoké teplotě. Jde o to, aby na mase vznikla krusta.
- Jakmile je maso dostatečně opečené, vlijte do pánve vlijte rozmixovanou mangovou omáčku a důkladně promíchejte.
- Pokud byste maso opékali příliš krátkou dobu, nechte jej v omáčce ještě povařit.
- Nakonec dochuťte solí a čerstvým pepřem.
- Pokud by bylo mango málo sladké a omáčka příliš kyselá, můžete nakonec vmíchat lžičku medu.
- Podávejte s rýží nebo pohankou.
TIP: Pokud budete servírovat jídlo menším dětem, pepř vynechejte.
TIP: Mletou červenou papriku lze i zaměnit za lžičku curry koření.
Žádné komentáře