Bezlepkové Hlavní jídla Jídlo

Losos na tymiánu s pečenými rajčaty, cuketou a sladkými bramborami

 

Náročnost: malá

Počet porcí: 2 porce

Doba přípravy: 20 min + 45 min pečení

 

 

Ingredience

 

  • 300 g filet z lososa
  • 4-5 velkých keříkových rajčat
  • 1/2 cukety
  • 1/2 středního batátu (sladká brambora)
  • 12-15 cherry keříkových rajčat
  • čerstvý tymián
  • olivový olej
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

 

 

Postup

 

  1. Lososa omyjte, zbavte kůže, osušte a odložte jej prozatím stranou.
  2. Zeleninu také umyjte a batát oloupejte.
  3. Rajčata, cuketu i batát nakrájejte na tenké plátky.
  4. Do pečicí misky lehce vymazané olivovým olejem postupně skládejte plátky zeleniny.
  5. Nejdříve položte kolečko batátu, na něj kolečko cukety a nakonec kolečko rajčete. Takto pokračujte, dokud nezaplníte celý pekáč.
  6. Zakápněte olivovým olejem a dejte péct na 25 – 30 minut do trouby při teplotě 200°C.
  7. Po půl hodině pekáč vytáhněte.
  8. Zeleninu dostatečně osolte, přidejte čerstvě mletý pepř a tymián.
  9. Nahoru položte osolený filet z lososa a cherry rajčata.
  10. Takto pečte dalších cca 15 minut při teplotě 210°.
  11. Ihned podávejte.

 

 

Related Posts

Žádné komentáře

Zanechat odpověď