Čokoláda navždy!!
Náročnost: malá
Doba přípravy: do 60 minut
Počet porcí: cca 8-10 porcí
Ingredience
- 350 +50 g kvalitní hořké čokolády (kolem 60% obsahu kakaa)
- 125 g másla
- 125 g arašídovo-mandlového másla (může být i čistě mandlové nebo arašídové)
- 4 vejce (nejlépe ty z ekologického chovu)
- 150 g kokosového cukru
- 85 g mandlové mouky
- 1 lžička bezlepkového prášku do pečiva
Dále se bude hodit
- pekáč
- pečicí papír
- šlehač nebo metlička
- cukrářská stěrka
Postup
- 350 g hořké čokolády rozpusťte na vodní lázni spolu s máslem a oříškovým máslem.
- Celá vejce vyšlehejte do pěny.
- K vejcím přidejte kokosový cukr a šlehejte do husté a lesklé směsi.
- Opatrně do vaječné směsi zapracujte rozpuštěnou čokoládu s máslem.
- Přidejte lžičku prášku do pečiva, mandlovou mouku a vše důkladně pomocí stěrky spojte.
- Pekáč vymažte máslem a poté vyložte pečicím papírem.
- Směs na brownies vlijte do formy a pečte na 160°C 35-45 minut (dle výkonu vaší trouby).
- Povrch musí být lesklý a pevný. Naopak uvnitř brownies zůstane vlhké a vláčné.
- Nechte ve formě zcela zchladnout – nejlépe přes noc – až poté krájejte.
TIP: Pamatujte, že čím lepší čokoládu použijete, tím lepší bude i finální výsledek.
Žádné komentáře