Bezlepkové Jídlo Předkrmy Recepty Saláty Vegetariánské

Rukolovo-špenátový salát s červenou řepou, karamelizovanými ořechy a grilovaným kozím sýrem

Červená řepa a kozí sýr k sobě zkrátka a dobře patří, tak proč měnit něco, co funguje.

 

Náročnost: malá

Doba přípravy: do 15 minut

Počet porcí: 2 – 3 porce

 

Ingredience

 

  • 125 g rukoly
  • 125 g baby špenátu
  • 350 g (předvařené) červené řepy
  • 100 g vlašských ořechů
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce vody
  • 200 g kozího sýra s bílou plísní na povrchu
  • 3 – 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce oleje z vlašským ořechu (popřípadě vynechejte)
  • 2 lžíce medu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • čerstvé fíky

 

 

Postup

 

  1. Rukolu a špenát omyjte a smíchejte ve vetší míse.
  2. Červenou řepu nakrájejte na kostky nebo proužky a přidejte do mísy.
  3. Vše osolte a lehce opepřete.
  4. Lžíci medu smíchejte spolu s olivovým a vlašským olejem.
  5. Na pánvi orestujte celé vlašské ořechy, zasypte třtinovým cukrem, přidejte lžíci vody a nechte cukrem ořechy obalit.
  6. Kozí sýr nakrájejte na středně silné plátky.
  7. Sýr opékejte z jedné strany na suché pánvi při středním plameni. Až uvidíte,že se sýr začíná rozpouštět, obraťte plátky a pánev stáhněte z plotny.
  8. K rukole, špenátu a řepě přidejte medovou zálivku a jemně promíchejte. V případě potřeby dosolte.
  9. Salát servírujte s karamelizovanými ořechy a grilovaným kozím sýrem. Vše nakonec ještě pokapejte troškou medu.
  10. Ozdobit můžete čerstvými fíky.

 

 

TIP: Tento salát je skvělý i s praženými slunečnicovými semínky.

Related Posts

Žádné komentáře

Zanechat odpověď