Červená řepa a kozí sýr k sobě zkrátka a dobře patří, tak proč měnit něco, co funguje.
Náročnost: malá
Doba přípravy: do 15 minut
Počet porcí: 2 – 3 porce
Ingredience
- 125 g rukoly
- 125 g baby špenátu
- 350 g (předvařené) červené řepy
- 100 g vlašských ořechů
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce vody
- 200 g kozího sýra s bílou plísní na povrchu
- 3 – 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce oleje z vlašským ořechu (popřípadě vynechejte)
- 2 lžíce medu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- čerstvé fíky
Postup
- Rukolu a špenát omyjte a smíchejte ve vetší míse.
- Červenou řepu nakrájejte na kostky nebo proužky a přidejte do mísy.
- Vše osolte a lehce opepřete.
- Lžíci medu smíchejte spolu s olivovým a vlašským olejem.
- Na pánvi orestujte celé vlašské ořechy, zasypte třtinovým cukrem, přidejte lžíci vody a nechte cukrem ořechy obalit.
- Kozí sýr nakrájejte na středně silné plátky.
- Sýr opékejte z jedné strany na suché pánvi při středním plameni. Až uvidíte,že se sýr začíná rozpouštět, obraťte plátky a pánev stáhněte z plotny.
- K rukole, špenátu a řepě přidejte medovou zálivku a jemně promíchejte. V případě potřeby dosolte.
- Salát servírujte s karamelizovanými ořechy a grilovaným kozím sýrem. Vše nakonec ještě pokapejte troškou medu.
- Ozdobit můžete čerstvými fíky.
TIP: Tento salát je skvělý i s praženými slunečnicovými semínky.
Žádné komentáře