Od té doby, co jsme nastěhovali do našeho nového domečku, vám pravidelně přináším články o naší kuchyni. A to nejen ty receptové, ale také ty, kde se věnuji vybavení kuchyně. Konkrétně tedy spotřebičům. Kromě trouby a indukce máme samozřejmě i lednici, která je neméně důležitou součástí každé kuchyně. Všichni v ní totiž uchováváme potraviny, nápoje i hotové pokrmy. U trouby a indukce jsem věděla, že se zřejmě u výběru toho pravého spotřebiče na chvíli „zaseknu“, ale netušila jsem, jak dlouho…
Sérii receptů pro olivové oleje Borges zakončím sladkou tečkou. Vlastně hned dvěma tečkami, protože mám pro vás recepty hned dva. Tento na citronovo-makový chlebíček z Borges Extra Mild olivového oleje, který je vhodný právě i pro přípravu dezertů díky své jemné chuti a vůni. Borges ale letos slaví své 125. výročí a tak si to samo o sobě říkalo o tvorbu dortu. A tak jsem připravila i ten! Z podobného základu jako je chlebíček, doplněný pistáciovým krémem. Ingredience (na…
U některých jídel se sem tak zaseknu při jejich přípravě a vymýšlení. Existuje totiž hned několik možných variant způsobu přípravy. U tohoto lososa v krémové citronové omáčce jsem se nemohla rozhodnout, zda do receptu zapojit jen sporák/indukci nebo i troubu. Nakonec jsou v tipech varianty obě, protože pro každého může být ten ideální způsob přípravy jiný. Výsledek bude ale v každém případě opravdu super. I tento recept jsem připravila ve spolupráci s olivovými oleji Borges. První recept jsem věnovala panenskému…
Mám tu pro vás nový recept na jednoduché jídlo, u kterého nestrávíte půl dne v kuchyni, ale zároveň si pochutnáte. Jde o kuřecí zapečené se skvělým bazalkovým pestem, rajčaty a mozzarellou. Recept jsem tvořila ve spolupráci s olivovými oleji Borges, který letos slaví své už 125. výročí. U tohoto jídla jsem se zaměřila na využití extra panenského olivového oleje, které je vhodný právě na přípravu pesta, zálivky, dresinky, dochucení. Bazalkové pesto je skvělá věc a využít jej můžete jak u…
Shepherd´s pie neboli pastýřský koláč, někdy taky cottage pie, je pokrm založený na masové směsi a vrstvě zapečené bramborové kaše. V tradičním podání obsahuje červené maso, velmi často mleté. V této mé verzi jsem se klasickým receptem inspirovala, ale udělala ho tak trošku po svém. Jako maso jsem zvolila kuře a do směsi jsem navíc přidala i pořádnou porci žampionů. Do brambor jsem pak přidala mnou tolik milovaný sýr. Což mě přivedlo k nápadu na recept na sýrovou bramborovou kaši,…
Krupičná kaše s mascarpone, pečeným ovocem a ořechy
Náročnost: malá Doba přípravy: do 30 minut Počet porcí: 3 – 4 porce Ingredience Ingredience na kaši 800 ml plnotučného mléka 100 g pšeničné krupice 1 lžička mleté vanilky nebo vanilkový lusk (popř. část cukru nahraďte vanilkovým cukrem) špetka mleté skořice špetka soli 2 velké lžíce třtinového cukru rum dle chuti – nemusí být, jen pokud máte rádi + 250 g mascarpone Ingredience na pečené ovoce s ořechy 7 – 8 švestek 1…
Jo, jasně! Je to kalorická bomba! Ale taky je to strašně dobrý!:D Na úvod tedy řeknu jen to, ať to nesníte celý a podělíte se. Každopádně je to jeden z úplně nejvíc jednoduchých cheesecaků, co tu mám. Jde totiž vlastně jen o to, rozpustit 3 druhy čokolád s arašídovým máslem a pak to zamíchat s krémem a navrstvit. Peče se jen sušenkový základ, jinak je celý dortík nepečený. O ochucení se navíc postará sama čokoláda a arašídy a tak není…
Další kuřecí recept je tady! A já jsem ráda, že jste si tyto recepty v průběhu času tak oblíbili. Stejně jako těstovinová jídla, protože oboje je pro mě a moje reálné vaření dost autentické:). V tipech pod receptem máte možnost twistu tohoto receptu směrem k indické kuchyni a pak ještě jeden tip na takový „vylepšovák“ :D. Náročnost: malá Doba přípravy: do 60 minut Počet porcí: 2 porce – 3 porce Ingredience Ingredience na dýňové pyré 600 g máslové…
Podzim už je tu a s ním přichází i doba mých oblíbených dýňových receptů. Každý rok si připravuji seznam receptů z dýně, které bych chtěla vyzkoušet a letos poprvé v nové kuchyni s mými novými pomocníky od Bosch Home. Svoji parní troubu jsem vám tu už představila, a tak jsem se v rámci svého letošního první dýňového receptu zaměřila na indukci a její představení. Už jsem vám tu psala, že ještě půl roku zpět jsem vařila na klasické sklokeramické desce,…
Tento recept na plněné tortilly – buritto, zvládne opravdu každý. Jde vlastně jen o to nachystat si suroviny, něco málo smíchat dohromady, lehce dochutit a pak to jen zabalit do tortilly a zapéct. Náročnost: malá Doba přípravy: do 30 minut Počet porcí: 6 burrit Ingredience 6 středně velkých tortill + 300 g sterilovaných červených fazolí 1 větší stroužek česneku sůl + 3 x 65 g tuňáka (např. Calvo) 6 – 7 cherry rajčat 45 g sterilované…