Hlavní jídla Jídlo Recepty Ryby

Tuňákové burrito

Tento recept na plněné tortilly – buritto, zvládne opravdu každý. Jde vlastně jen o to nachystat si suroviny, něco málo smíchat dohromady, lehce dochutit a pak to jen zabalit do tortilly a zapéct.

 

Náročnost: malá

Doba přípravy: do 30 minut

Počet porcí: 6 burrit

 

 

Ingredience

 

  • 6 středně velkých tortill

+

  • 300 g  sterilovaných červených fazolí
  • 1 větší stroužek česneku
  • sůl

+

  • 3 x 65 g tuňáka (např. Calvo)
  • 6 – 7 cherry rajčat
  • 45 g sterilované kukuřice
  • 2 velké lžíce rajčatové passaty/pyré
  • 1 jarní cibulka nebo 1/2 červené cibule
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

+

  • 100 g ledového salátu
  • 115 g rýže
  • 80 g čedaru (lze plátkový i strouhaný)

 

 

Postup

 

  1. Fazole i spolu s nálevem z konzervy a česnekem rozmixujte nebo vyšlehejte do podoby hladkého krému. Dochuťte solí.
  2. Tuňáka i spolu s bio olivovým olejem, ve kterém byl naložen smíchejte ve střední míse s na malé kousky nakrájenými cherry rajčaty, kukuřicí bez nálevu, rajčatovým pyré a najemno nasekanou jarní cibulkou. Dochuťte čerstvě mletým pepřem a solí. Lze přidat i špetka chilli.
  3. Ledový salát nakrájejte na tenčí proužky. Rýži uvařte. Čedar nastrouhejte nahrubo, v případě plátků jej rozkrojte na tenké proužky.
  4. Každou tortillu pak po celém obvodu potřete fazolovým krémem a na jednu stranu začněte vrstvit náplň.
  5. Nejprve dejte část (jednu šestinu) ledového salátu, na ni uvařenou rýži, dále směs z tuňáka a rajčat a nakonec čedar.
  6. Kraje tortilly nahněte a smotejte do pevného závitku.
  7. Burrito opečte na suché pánvi nebo na grilu z obou stran.
  8. Podávat můžete s rajčatovou salsou nebo zakysanou smetanou.

 

Recept byl vytvořen pro značku Calvo, ale tento příspěvek není sponzorovaný.

 

Related Posts

Žádné komentáře

Zanechat odpověď