Velikonoce jsou za dveřmi a s nimi i zelený čtvrtek. Myslím, že tradice „něčeho zeleného k jídlu“ (dobře a pití:D) se u nás poměrně chytla:). Já sama miluju většinu zelené zeleniny a proto mě zelené recepty baví. Ne vždy je ale na jejich přípravu čas a tak jsem pro vás na letošní zelený čtvrtek (a nejen na něj) připravila recept na rychlou zelenou polévku, která je neskutečně chutná a její přípravu zvládnete do půl hodiny. Kromě pórku a špenátu se…
Rychlé kuřecí recepty máte nejraději! A proto je tu další z nich! Tentokrát jsem si pro vás připravila toto KRÉMOVÉ KUŘE SE ŽAMPIONY A SUŠENÝMI RAJČATY, které je skvělé jako rychlá večeře nebo oběd. Pro jeho přípravu jsem použila olivový olej Borges Classic. Ten je vhodný právě pro teplou kuchyni a způsoby přípravy jako je restování nebo smažení. Olivové oleje Borges koupíte ve větších supermarketech jako je Billa nebo i online třeba na Košík.cz. Náročnost: malá Doba přípravy: do…
Kdo by nemiloval křupnutí skvělého pečiva? Já teda rozhodně. Původem italský salát Panzanella se skládá z hromady rajčat, červené cibule a právě i velkého množství křupavých kousků chleba či jiného vhodného pečiva. Kromě toho je jeho nedílnou součástí i olivový olej. A právě proto jsem si tento recept vybrala v rámci spolupráce s olivovými oleji Borges k přestavení jejich Extra panenského olivového oleje. Extra panenský olivový olej Borges se vyrábí z oliv té nejvyšší kvality, které se pěstují pod středomořským sluncem.…
Brazilské sýrové bochánky – Pão de queijo
Pokud milujete sýr, jako já, budete milovat i tyto sýrové bochánky! Na tento recept jsem přišla díky jedné z mých sledujících, která mi odpověděla na ankteu, že právě toto brazilské pečivo připravuje nejčastěji za použití olivového oleje. Když jsem si pak hledala, o jaký recept vlastně jde, uvědomila jsem si, že jej přece znám! Kdysi jsem pão de queijo ochutnala totiž v brazilské restauraci. Hned jsem si vybavila jejich božskou chuť a že jsem jich snědla poměrně dost :D. Co…
V rámci letošní kampaně s rýží SOS jsem dostala za úkol připravit 3 druhy sushi. První dva recepty byly na to „klasické“ sushi, jak jej známe v jeho nejpopulárnější variantě, a to maki – tedy vybraná surovina zabalená v ochucené rýži a řase nori. Pro třetí recept znělo zadání takto: sladké sushi. Ano, ani já jsem v první chvíli nevěděla, jak tento úkol pojmout a poradit si s ním. Tohle sushi má s tím klasickým shodnou jen jednu ingredienci, a…
To, že jsou ryby zdravé a měly by se pravidelně objevovat v našem jídelníčku, je obecně známé. Já sama mám tu výhody, že ryby naprosto zbožňuju! Dokázala bych si i představit vzdát se masa a jíst jen ryby. U moře to většinou zvládám s přehledem:). V domácím prostředí nejčastěji střídám lososa, tresku, pražmu nebo mořského vlka a pstruha. Právě pstruh je jakožto říční ryba u nás skvěle dostupná a to i za přijatelné ceny. Navíc má tato ryba jemné a…
Sushi maki s avokádem a okurkou
Variant přípravy sushi je obrovské množství. Hosomaki neboli maki je jednou z jeho nejznámějších podob. Tvoří jej sušená řasa nori, rýží ochucená rýžovým octem, cukrem, solí a náplň. Variací náplní je stejně velké množství jako druhů sushi. Minulý týden jsem vám představila maki s krevetou a mangem a dnes přicházím s vegetariánskou verzí maki, a to s avokádem a okurkou. Oba recepty si navíc můžete připravit zároveň. Uvařené množství rýže dle receptu vám totiž vyjde právě na 2 druhy maki…
Dalo by se říct, že sushi a jeho příprava je taková „vyšší dívčí“. Na druhou stranu, pokud od sebe neočekáváte výsledek jako od sushi mastera, který má za sebou dlouhé roky tréninku, není to zas tak těžké, jak se na první pohled zdá. Pokud se ale do domácího sushi budete pouštět, je potřeba si na něj vyhradit čas a připravovat jej v klidu. Jakmile totiž pracujete s dostatkem času a chladnou hlavou, zjistíte, že zabalit rolku není zase taková věda.…
Už nějaký čas pro vás mám rozdělaný tento recept, který vznikl ve spolupráci s Kimchi Club. V současné situaci se mi sice komfortně nepracuje, na druhou stranu je to potřeba nejen kvůli psychickému zdraví. Za poslední dny je moje strava sice katastrofální, ale o to víc si uvědomuju, že se musím snažit jíst, co možná nejlépe. Kromě toho, že v běžném stravování zařazuji třeba mikrobylinky a klíčky, sahám i po fermentovaných potravinách, které se v posledních letech těší vzrůstající oblibě,…
Náročnost: malá Doba přípravy: do 90 minut Počet porcí: 4 – 6 porcí Ingredience 9 plátů lasagní 250 g mozzarelly 65 g parmazánu nebo pecorina Ingredience na lososovou směs 1 střední cibule 250 g cukety 400 g lososa 1 plechovka drcených rajčat čerstvě mletý pepř sůl Ingredience na špenátový bešamel 30 g másla 30 g hladké pšeničné nebo špaldové mouky 350 ml plnotučného mléka špetka muškátového oříšku (volitelné) špetka soli + 130 g…