Hlavní jídla Jídlo Kuřecí Recepty

Krémové kuře se žampiony a sušenými rajčaty

Rychlé kuřecí recepty máte nejraději! A proto je tu další z nich! Tentokrát jsem si pro vás připravila toto KRÉMOVÉ KUŘE SE ŽAMPIONY A SUŠENÝMI RAJČATY, které je skvělé jako rychlá večeře nebo oběd. Pro jeho přípravu jsem použila olivový olej Borges Classic. Ten je vhodný právě pro teplou kuchyni a způsoby přípravy jako je restování nebo smažení. Olivové oleje Borges koupíte ve větších supermarketech jako je Billa nebo i online třeba na Košík.cz.

 

Náročnost: malá

Doba přípravy: do 30 minut

Počet porcí: 4 porce

 

 

Ingredience

 

  • 500 g kuřecích prsou
  • ½ menší cibule
  • 250 g žampionů
  • 1 lžíce citronové šťávy nebo 50 ml bílého vína
  • 1 stroužek česneku
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 8 – 10 sušených rajčat
  • 50 g parmazánu nebo pecorina- volitelné
  • Borges Classic olivový olej – vhodný k tepelné úpravě
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

 

 

Postup

 

  1. Maso očistěte. Každé prso podélně rozřízněte na 2 plátky. Osolte a opepřete z obou stran. Žampiony očistěte vlhkou utěrkou a nakrájejte na plátky nebo na čtvrtiny – dle velikosti.
  2. Ve vyšší pánvi rozpalte 1 velkou lžíci olivového oleje a kuřecí prsa zprudka z obou stran opečte tak, aby na povrchu vznikla zlatavá krusta. Opékejte z každé strany cca 3-4 minuty podle tloušťky plátků. Opečené maso odložte z pánve stranou.
  3. Ve stejné pánvi rozehřejte další lžíci tuku a orestujte nadrobno nakrájenou cibulku.
  4. Asi po 1 minutě přidejte žampiony a restujte cca 2 – 3 minuty. Poté přidejte utřený nebo prolisovaný česnek a krátce orestujte, dokud se nerozvoní.
  5. Zakápněte citronovou šťávou nebo přilijte bílé víno a nechte jej zcela zredukovat do objemu zhruba 1 lžíce hustější tekutiny.
  6. Dále vše zalijte 250 ml smetany, přidejte nasekaná sušená rajčata, parmazán nebo pecorino a nechte omáčku zhruba 3 minuty probublávat, dokud nezhoustne.
  7. Část omáčky odeberte (bez suš. rajčat) a rozmixujte dohladka. Vraťte do pánve ke zbytku omáčky. (Pokud byste neměli po ruce mixér, je možné tento krok vynechat). Dle potřeby dochuťte.
  8. Nakonec do omáčky vložte zpět kuřecí prsa a nechte společně prohřát.
  9. Podávat můžete s těstovinami, bramborovou přílohou jako je bramborová kaše, pečené brambory nebo pečená zelenina. Zdobte čerstvými bylinkami.

 

 

Tento recept vznikl ve spolupráci s olivovými oleji Borges.

Related Posts

Žádné komentáře

Zanechat odpověď