Náročnost: střední Doba přípravy: do 60 minut Počet porcí: 1-2 porce Ingredience 300 g vysokého hovězího roštěnce – vyzrálého 1 malá mrkev 1 malá petržel 1 malá červená cibule nebo šalotka 1 stroužek česneku snítka rozmarýnu 1 žampion 60 ml koňaku výpek z masa 50 ml smetany s vysokým obsahem tuku olivový olej máslo čerstvě mletý pepř sůl Postup Postup na steak Steak si vytáhněte z lednice min. 45 minut před tím,…
Mrkvová bábovka s citrónovou polevou
Mrkvový dort zná snad každý a skoro každý ho už někdy ochutnal. Patřím mezi ty, kteří jeho chuti propadli. Nicméně mi na něm vždy vadí jedna věc – krém. Celkově totiž zas tak dorty nemusím a nepatřím ani mezi fanoušky krému z sýru apod. Pro tyto Velikonoce jsem tak dala „carrot caku“ novou tvář v podobě bábovky (jasný, že to už upeklo přede mnou tak tisíc lidí, ale i tak se všude setkávám jen s klasických dortem:). Mrkváč mi připomíná…
Parmazánový chléb se zeleným pestem
Péct si doma vlastní chléb se stává čím dál tím více běžnou záležitostí. Asi to je tím, že kvalitní chleba na každém rohu (bohužel) stále neseženete a tak se lidé vracejí k jeho vlastní výrobě. Podle mě je to skvělé. Návrat k takovýmto tradičním věcem. Musím se ale přiznat, že kváskový chleba jsem doma ještě nezkoušela. Za to ale ráda peču tento „toastový“ a tohle je nová jarní variace, která se myslím fakt povedla:). Náročnost: střední Doba přípravy: do…
Tohle risotto jsem vařila asi tak milionkrát. Před 3 lety jsem si ho totiž zvolila jako pokrm, který připravím v rámci TOP 40 v soutěži MasterChef, kdy šlo o postup do TOP 16. Nevymyslela jsem si ho ale sama, poradil mi s ním Peťa Jonáš, jakožto zkušenější kuchař a výherce MasterChef ČeskoSlovensko. Díky tomuto zkoušení risotta vím, jak zrádné jídlo na přípravu to může být. Necháte jej o trošku déle a je rozvařené, nepodáváte ho hned a tekutina se odpaří…
Miluju pizzu. Všichni milují pizzu. Teda skoro všichni! Ale kynuté těsto s variací všeho možného, co máte rádi. Mňam. Dnes je pizza hodně dostupná a seženete ji na každém rohu, avšak v různé kvalitě a podání. Nic se ale nevyrovná pizze, právě vytažené z pece. A ač je dnešní doba tak trošku doba „rozvozu pizzy“, vážně stojí za to, si na ni zajít přímo do pizzerie. I já si dám nejčastěji pizzu formou rozvozu, přiznám se, ale o to víc…
Ryby a mořské plody zkrátka miluju! Dokázala bych se kvůli obojímu vzdát i masa. A to je co říct. Nicméně je velký rozdíl ve kvalitních a na naše podmínky čerstvých rybách a těch, u kterých nemáte tušení, jak dlouhou cestu na váš talíř musely podstoupit. Prodejna ryb Ocean48 je v Brně už nějaký ten rok a musím říct, že mě nákup u nich nikdy nezklamal. Byla jsem proto nadšená, když jsme se domluvili na dlouhodobé spolupráci, díky které vám budu…
Tento cheesecake vznikl vlastně tak trošku v kooperaci s vámi:). Na Instagramu jsem se ptala, s čím byste cheesecake obsahující bílou čokoládu chtěli a tip na pistácie mi hned padl do oka. V receptu jsou opravdu pistácie, žádná pasta ani máslo, aby se vám suroviny dobře sháněly. Každopádně, pokud něco takového doma máte, nebojte se použít – chuť pistácií se tak zintenzivní. Rozhodně v receptu nevynechejte lesní ovoce, celkový chuťový dojem osvěží a dodá cheesecaku další rozměr. Recept jsem si…
Butter Chicken je Butter Chicken, ale vařit ho pořád dokola už by taky byla nuda. A tak je tu moje variace na Mango Chicken – tedy kuřecí v mangové omáčce. Dělala jsem ho už kdysi dávno a věděla, že ho chci na blog. Tak konečně na něj přišla řada. Možná je zvláštní kombinace kokosového mléka a klasické smetany, ale takto mě toto jídlo prostě baví a věřím, že bude i vás:). Náročnost: malá Doba přípravy: min. 2 hodiny marinování…
Tyto kynuté koláčky vznikly zcela náhodou, když mi zbylo těsto na koblížky. Postupně jsem základní těsto malinko pozměnila, aby bylo vhodnější k pečení. Zkoušela jsem i různé krémy na náplň a nic nepřekonalo ten s mascarpone, takže recept na něj je tady:). Náročnost: malá Doba přípravy: těsto do 30 minut + kynutí 90 + 30 minut + pečení 25 minut Počet porcí: 3 plechy Ingredience Ingredience na kvásek 150 ml vlažného plnotučného mléka 30 g čerstvého…
Náročnost: malá Doba přípravy: do 60 minut Počet porcí: cca 10 porcí Ingredience Ingredience na bábovku 230 g celých nebo plátkových mandlí 100 g hořké čokolády 150 g hladké mouky 100 g cukru 50 g másla 200 ml mléka 1 žloutek 2 bílky 1 prášek do pečiva vanilka špetka soli Ingredience na karamel 200 g cukru 120 ml smetany lžíce másla Postup Postup na bábovku Čokoládu rozpusťte s máslem…