Jídlo Předkrmy Recepty Slané pečení

Pizza šněci

Pizza sklízí na blogu poslední týdny obrovský úspěch a to hlavně díky mojí kamarádce Kačí z blogu Smooth and Cooking, která se pustila do její přípravy a tento ( už starší ) recept se dostal na vrchol žebříčku návštěvnosti:). Napadlo mě recept trošku přestavět a vymyslet jeho variantu, kterou si můžete si vzít i s sebou na cesty, do auta, do tašky, na piknik. Snad každý zná „pizza šneky z listového těsta“. Jednoduše se vezme plát listového těsta, zpravidla se…

Přečíst více

Dezerty Jídlo Recepty Sladké Snídaně Vegetariánské

Kynuté kefírové lívance s ricottovo-tvarohovým krémem a ovocem

Když se v rámci Gastrokroužku vyhlásí nová výzva, není nad čím přemýšlet, a jde se prostě do toho!:) Akorát tentokrát jsem měla vlastně dost nad čím přemýšlet. Myšlenkou je totiž podpora našich oblíbených podniků v této prapodivné době. Sice se brzy budou znovu otevírat, o to víc je ale třeba si je připomenout. To, že tu pořád jsou a že nás a naši přízeň budou potřebovat. Docela dlouho jsem se nemohla rozhodnout, který podnik podpořím. Bylo jasné, že to musí…

Přečíst více

Hlavní jídla Jídlo Recepty Vegetariánské

Těstoviny s omáčkou z pečených paprik a mascarpone

Rychlých receptů není nikdy dost. Těstoviny s omáčkou z pečených rajčat jste si odhlasovali před časem na Instagramu a tak jsou tady. V omáčce se ukrývá navíc i pečení česnek, tymián, mascarpone a kampotský černý pepř. Celé jídlo jsme nakonec doplnila sýrovou strouhankou s tymiánem.   Náročnost: malá Doba přípravy: do 45 minut Počet porcí: 2 porce   Ingredience   300 g kvalitních těstovin   Ingredience na omáčku   450 g červené papriky 1 palice česneku 60 g mascarpone čerstvý…

Přečíst více

Dezerty Recepty Sladké Snídaně Vegetariánské Velikonoce

Mazancový francouzský toast

Někdy se toho sladkého pečiva napeče více a co si budeme, po pár dnech už to není ono. Není pak nic lepšího než si připravit francouzský toast. Tradičně se dělá z máslové briošky nebo toastového chleba. Naprosto fantastický je ale právě z pečiva jako je mazanec, vánočka anebo třeba i croissant. Podávat jej můžete s libovolným ovocem. Já jsem zvolila ostružiny a borůvky. Krom řeckého jogurtu, můžete také použít i zakysanou smetanu, creme fraiche nebo klidně domácí šlehačku.   Náročnost:…

Přečíst více

Jídlo Recepty Vegetariánské Základní recepty

Máslový toastový chléb

Není snad ani možné spočítat, kolikrát jsem tento chleba pekla. Původně mě k němu přivedla moje milá Kačka. Tenkrát jsme obě ještě pracovaly v brněnské pobočce Zomato (nebyly jsme vdané ani jsme neměly děti :D) a rozhodly se spojit své síly a začít takový malý společný food projekt. Tak začalo tenkrét fungovat naše Mňam a Mňau. Teď mi mimochodem ten název zní opravdu divně :D. Vymýšlely jsme jej v rámci značky pro prodej námi připraveného jídla a vznikla z toho tato…

Přečíst více

Dezerty Jídlo Recepty Sladké Sváteční Vegetariánské Velikonoce

Pletené mazance s čokoládou a lískovými oříšky

Klasické mazance mám na blogu už hned dva. Jeden opravdu ten klasický a jeden špaldový. Tak jsem letos vymyslela něco trošku jiného a do mazancového těsta zamotala čokoládu a vše posypala lískovými ořísky. Budete to milovat!:)   Náročnost: střední Doba přípravy:  Počet porcí: 9 mini mazanců     Ingredience   Ingredience na kvásek   140 g plnotučného mléka 20 g čerstvého droždí 1 lžíce hladké mouky 1 lžíce krupicového (nebo třtinového) cukru   Ingredience na těsto   2 žloutky 65…

Přečíst více

Dezerty Jídlo Recepty Sladké Sváteční

Hot cross buns

Hot cross buns můžeme volně přeložit jako horké/teplé křížové bochánky, což zní docela zvláštně:D. I proto jsem ponechala originální anglický název. Tohle sladké pečivo pochází z Británie a patří k tradičním nejen britským Velikonocům. Konkrétně se peče na Velký pátek. S čímž je spjato i to, jak tohle pečivo vypadá. Bochánek hot cross bun poznáte podle světlého křížku, který má symbolizovat ukřižování Ježíše Krista. Stejně tak koření v těstě má svůj symbolický charakter. Tolik k historii. Samotný recept jsem označila…

Přečíst více

Bezlepkové Hlavní jídla Jídlo Recepty Vegetariánské

Risotto s rajčaty a mozzarellou

Risotto s rajčaty a mozzarellou nebyl tak úplně můj nápad. Inspirovala jsem se během jednoho dílu z nejnovější řady MasterChef Česko od Jitky, která podobné risotto připravovala. Porotci koukali zvláštně, ale už když vařila, chtěla jsem jednu porci dostat hned domů:D. Jedním z  jídel, které doma vařím totiž opravdu často, jsou těstoviny s rajčaty a mozzarellou – vlastně v podobném provedení, jak jsem zkoušela připravit toto risotto. Mozzarellu nechávám rozpustit přímo v těstovinách. Vzniknou pak takové táhlé nitky sýru, které…

Přečíst více

Jídlo Přílohy Recepty Rostlinné (veganské/postní) Slané pečení Vegetariánské

Bramborové housky s medvědím česnekem

V tomto receptu jsem propojila hned dvě sezóny. Sezónu medvědího česneku a sezónu pečení:D. Česká republika se totiž pustila do pečení ve velkém a droždí je snad nejprodávanějším artiklem. Rozhodla jsem se tak také přispět svoji troškou do mlýna a tak tu pro vás mám recept na domácí pečivo – tohle je z těsta obsahující vařené brambory. A to bych nebyla já, abych nepřidala něco navíc. Tentokrát to je medvědí česnek, který má zrovna sezónu a mnoho z nás teď…

Přečíst více

Hlavní jídla Jídlo Recepty Vegetariánské Základní recepty

Bramboráčky s dipem z brynzy a kopru

Jednoduchá jídla ze základních surovin miluju. Hlavně teda kombinaci brambor a brynzy, která nikdy nezklame. Už dlouho tady najdete recept na BRAMBORY V KEFÍRU S BRYNZOU:). Dneska se ale vydáme tou trošku méně zdravou cestou a to od vaření ke smažení:). Bramboráky se dají dělat na spoustu různých způsobů. Manželova rodina je třeba dělá měkkoučké s cibulí a smetanou v těstě. Ty pro vás mám taky na „to do listu“. Teď jsou to ale takové ty naše klasické české bramboráky,…

Přečíst více