Konečně je tu po delší době pořádně oříškový recept. Jak jinak než ve spolupráci s Ochutnej ořech. Tentokrát jsem šla do mých milovaných pekanů a připravila jsem variaci na klasický letní ovocný drobenkový koláč. Oříšky najdete jak v těstě, tak v drobence, které bych se ujedla! Koláč si můžete připravit navíc i s pekanovým krémem. Na druhou stranu ho ale můžete vynechat, pokud bude málo času. Použití ovoce je tako docela variabilní dle toho, co zrovna máte doma. Já osobně…
Miluju cookiesky a miluju vše pistáciové! Ale pozor, musí to být správná vláčná cookies, která je křupavá na okrajích. Žádná tvrdá sušenka! 🙂 A přesto tohle byl můj cíl při vytváření této receptury. Cookies jsem pekla na několikrát než jsem byla opravdu spokojená. Jsou opravdu lahodné a nebudete je moct přestat jíst! 🙂 A mám pro vás i tip na trik, jak dosáhnout krásně kulatých tvarů. Náročnost: malá-střední Doba přípravy: do 20 minut + pečení Počet porcí: 12-15 cookies Ingredience…
Blondies s bílou čokoládou a čokoládovými vajíčky
Blondies je vlastně brownies bez kakaa, resp. čokolády. A stejně jako super brownies je i u blondies jedním z nejdůležitějších aspektů doba pečení. Navíc teda blondies bez tuny cukr je docela výzva. Americké recepty obsahují zhruba 3x více cukru než tento recept. Pro nás doma bylo ale blondies přeslazené už při 120 g cukru, tak jsem musela ubrat. Žvýkavé textury, kterou by blondies, stejně jako brownies, mělo mít, se nejsnáze docílí právě díky velkému množství cukru, které se v dezertu…
Jahelník byl doposud asi jediným receptem z jáhel, který mi chutnal. I tak jsem ho doma ale moc často nedělala, protože jáhly. Protože mě to nebavilo předem vařit a spařovat a nakonec to ani nikdo nejedl. Tento jahelník změnil všechno, protože ho během pár dnů sním sama. 😀 Kredit za vytvoření tohoto receptu ale směruje k Lucce z blogu Buchta v troubě, která udělala jáhlám takovou reklamu, že se plně zabydlely už i v naší kuchyni. Pro mě je to…
Náročnost: malá Doba přípravy: do 15 minut + 40-45 minut pečení Počet porcí: 8-10 porcí Ingredience (na bábovkovou formu o objemu 1,18 l) 2 vejce od slepic z volného chovu 95 g třtinového nebo krupicového cukru 250 g ricotty 50 g másla 50 g plnotučného mléka 100 g pekanových oříšků 125 g pšeničné polohrubé mouky 65 g pšeničné (celozrnné) hladké mouky (popř. špaldové) špetka soli 7 g prášku do pečiva Postup Vejce, ricottu i mléko vyndejte hodinu předem z lednice,…
Originální italské recepty na tiramisu pracují jen s mascarpone a vejci. Do krému přijdou jak žloutky, tak sníh z bílků. Jelikož jde ale o nepečený dezert, sama jsem se rozhodla pro variantu bez syrových vajec. Žloutky do krému jsem upravila pomocí pasterizace na vodní lázni a bílky jsem nahradila našlehanou smetanou. Věřím, že se najde spousta z vás, kterým tato „nesyrová“ verze přijde vhod:). Toto tiramisu se ale od originálu liší mnohem více, protože je navíc ochucené čokoládou a lískovými…
Smažený sýr. Někdo jej miluje, někdo tímto jídlem pohrdá. No a asi je vám jasný, že když se jedná o sýr, patřím mezi skupinu jeho milovníků. Nejím tuto naši klasiku teda zas tak často, ale spíše tak 1x-2x do roka a to si ho pořádně vychutnám a užiju!:) Během tvorby recept jsem vyzkoušela několik variant přípravy, abych zjistila, která z nich nabízí nejkřupavější sýrové tyčinky, ze kterých sýr ideálně nevyteče. A mám pro vás pár bodů, kterých doporučuji se držet:…
Míša řezy či dort je jedním z mých nejoblíbenějších dezertů. Proto jsem si jej upravila do podoby krému do skleničky. Můžete si jej zkusit vytvořit i s nadroleným korpusem, ale kvůli rychlosti přípravy jsem zvolila variantu bez něj:) Náročnost: malá Doba přípravy: do 15 minut Počet porcí: 4 porce Ingredience 250 g tvarohu v kostce (ideálně tučného, nejlépe mi fungoval Jaroměřický) 250 g odtučněného tvarohu v kelímku 50 g rozpuštěného másla 30-50 g smetany (dle použitých tvarohů a konzistence krému)…
Rychlé rodinné obědy a večeře. To je nejčastější téma, které vás zajímá. Přičemž rychlé můžeme zaměnit i za slovo jednoduché. A to tyto špagety teda rozhodně jsou. Italové by mě asi za tento recept rádi neměli, přiznávám. Pasta, tedy těstoviny, by se měla vždy předem uvařit. Ale zase nemuset vytahovat obří kastrol na špagety atd., vše strčit do trouby a moct se věnovat další práci nebo dětem, za to stojí!:) Je to opravdu takové to rodinné jídlo, kdy chcete naplnit…
Pečení vánočního cukroví miluju. Baví mě naše tradiční recepty, stejně tak jako vymýšlení a zkoušení nových kombinací a receptur. Často mě inspiruje tvorba amerických foodblogerek a odtud pochází i inspirace na tento recept. V USA totiž hojně tvoří zejména efektní záležitosti, a třeba Vánoce se nesou právě v duchu cookies, tedy sušenek. A když jsem narazila na fotku „pinwheel cookies“, věděla jsem, že je musím vyzkoušet. Těsto jsem tvořila asi tak jako vždy. 😀 Podívala jsem se na pár receptur…