Dost nevšední kombinace! Ale ozkoušena už desítkou strávníků a sama jsem byla až překvapena, jaký měla úspěch! Vymyslet 8 melounových receptů byla docela výzva. Stálo to ale za to! Tahle salsa je přidala na seznam našich oblíbených předkrmů:).
Náročnost: malá
Doba přípravy: do 20 minut
Počet porcí: 3 porce
Ingredience
- 150 g dužiny z vodního melounu
- 50 g dužiny žlutého melounu
- 50 g oloupané salátové okurky
- 1/2 malé červené cibule nebo 1 šalotka
- 3 plátky sušené šunky (parmské, schwarzwaldské, apod.)
- čerstvá bylinka (bazalka, petrželka, řeřicha)
- šťáva ze 1/4 limety nebo citrónu
- sýr feta (popř. sýr balkánského typu)
- panenský olivový olej
- sůl
- pepř
- dřevorubecký chléb nebop bageta
Postup
- Dužinu z obou melounů nakrájejte na malé, stejně velké kostičky.
- Okurek pomocí lžíce zbavte měkkého vnitřku se semínky a také nakrájejte na malé kostičky.
- Cibuli nasekejte na jemno.
- Sušenou šunku nakrájejte nadrobno a vše společně promíchejte ve středně velké misce.
- Přidejte čerstvé bylinky, olivový olej a dochuťte solí a pepřem.
- Opět promíchejte.
- Bagetu nebo dřevorubecký chléb nakrájejte na plátky a na sucho opečte na pánvi z obou stran.
- Na každý plátek bagetky dejte kopeček melounové salsy a seshora posypte nadrolenou fetou a dozdobte bylinkami nebo řeřichou.
Recept byl vytvořen pro Penny Market s.r.o.
Žádné komentáře