Jídlo Předkrmy Recepty

Salsa z vodního a žlutého melounu se sušenou šunkou a sýrem feta

 

Dost nevšední kombinace! Ale ozkoušena už desítkou strávníků a sama jsem byla až překvapena, jaký měla úspěch! Vymyslet 8 melounových receptů byla docela výzva. Stálo to ale za to!  Tahle salsa je přidala na seznam našich oblíbených předkrmů:).

 

 

Náročnost: malá

Doba přípravy: do 20 minut

Počet porcí: 3 porce

 

Ingredience

 

  • 150 g dužiny z vodního melounu
  • 50 g dužiny žlutého melounu
  • 50 g oloupané salátové okurky
  • 1/2 malé červené cibule nebo 1 šalotka
  • 3 plátky sušené šunky (parmské, schwarzwaldské, apod.)
  • čerstvá bylinka (bazalka, petrželka, řeřicha)
  • šťáva ze 1/4 limety nebo citrónu
  • sýr feta (popř. sýr balkánského typu)
  • panenský olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • dřevorubecký chléb nebop bageta

 

Postup

 

  1. Dužinu z obou melounů nakrájejte na malé, stejně velké kostičky.
  2. Okurek pomocí lžíce zbavte měkkého vnitřku se semínky a také nakrájejte na malé kostičky.
  3. Cibuli nasekejte na jemno.
  4. Sušenou šunku nakrájejte nadrobno a vše společně promíchejte ve středně velké misce.
  5. Přidejte čerstvé bylinky, olivový olej a dochuťte solí a pepřem.
  6. Opět promíchejte.
  7. Bagetu nebo dřevorubecký chléb nakrájejte na plátky a na sucho opečte na pánvi z obou stran.
  8. Na každý plátek bagetky dejte kopeček melounové salsy a seshora posypte nadrolenou fetou a dozdobte bylinkami nebo řeřichou.

 

Recept byl vytvořen pro Penny Market s.r.o.

Related Posts

Žádné komentáře

Zanechat odpověď