Když se pustím do pečení, tak se často trošku zblázním a peču i několik věcí za den. Ani tato bábovka se na první dobru nepovedla. Byla sice šíleně dobrá, ale celá se mi rozsypala. Na její chuť jsem ale vzpomínala každý den a tak jsem se do ní pustila znovu. Tentokrát ve formě mini bábovek. Pro jistotu jsem recept poslala i kamarádce, aby ho vyzkoušela ve velké formě. Fungoval v obou případech a tak se o něj podělím i s…
Tvarohovou bábovku jsem měla na pomyslném „to do listu“ už několik let. Po většině nevydařených pokusů jsem se totiž vždy rozhodla, že to asi není disciplína pro mě a že to nechám být. Možná jste slyšeli, že o ženách v posledních měsících těhotenství se říká, že tzv. „hnízdí“. To znamená, že mají potřebu uklízet, přeogranizovávat a zkrátka vše připravit na příchod miminka. Já jsem to zažila v prvním těhotenství a s blížícím se začátkem 9. měsíce to opět přichází. Jenže…
Špagety s rajčatovou omáčkou, rukolovým pestem a grilovaným sýrem
Velká spousta z nás každý den řeší, co zase připravit na oběd nebo večeři. Netýká se to už jen nás maminek na mateřské, ale všech, kteří pracují z domu, apod. U nás je to ještě omezené tím, že Miki není velký jedlík a třeba s takovým (mým milovaným) holandským řízkem nebo špenátem bych u něj nepochodila. Vděčné jsou ale těstoviny. Ty miluje a já si můžu připravit i těstoviny v celozrnné variantě. Tento recept na špagety je rychlý a přitom…
Celozrnné buchtičky s vanilkovou omáčkou slazenou banánem
Jídlo jako jsou buchtičky s krémem, šodó či vanilkovou omáčkou dle mého nelze předělat do 100% zdravé verze – pak už to nejsou buchtičky :D. Lze jej ale lehce upravit. Udělat méně sladší, využít i celozrnnou mouku, díky které se do jídla dostane i vláknina a omáčku nepřipravovat z vysokoprocentní smetany, ale z mléka. Při tvorbě podobných receptů se řídím selským rozumem, ale rozhodně nejsem nijak povolaná ani studovaná na to, abych mohla určovat co je zdravé a co ne…
Dnes pro vás mám další recept na variaci na kuře na paprice. Ač víte, že recepty vyloženě pro děti úplně nedělám, tento byl za tímto účelem vytvořen. Pro mě je to vždy velký oříšek, protože nejvíce mě baví poctivá kuchyně a plné chutě, které se s jídlem pro děti často neslučují. Navíc mám doma taky dítě, které spíš nejí něž jí, takže ani jeho hodnocení není směrodatné:D. Recept je vytvořen už pro něco větší děti, které mohou všechny uvedené ingredience.…
Asi dva týdny zpátky pekla švagrová moje oblíbené skořicové šneky a přidala i polevu z mascarpone. Inspiraci na to, co doma peču nebo vařím samozřejmě sbírám všude kolem. Někdy dostanu chuť na něco, co vidím na Instagramu, jindy mě ovlivní to, co ochutnám, jako tomu bylo teď. Sladkému jsem během těhotenství naprosto propadla a po skořicovém šnekovi po nedělním obědu jsem další den dostala chuť na šneky s velkou spoustou ořechů. Kynuté těsto jsem připravila ze základu tang zhong –…
Hovězí steak s omáčkou z portského vína, višněmi a pistáciemi s domácími hranolkami
Tento recept jsem tvořila pro klienta v rámci kampaně na Valentýna a musím říct, že jsem si s ním dost vyhrála. Mým úkolem bylo vytvořit vlastně hned dva recepty – jeden na vepřový steak a jeden na steak hovězí. Připravila jsem vepřový tomahawk steak s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a bramborovým pyré – nechtěla jsem zůstat jen u samotného steaku, ale přinést komplexní jídlo, díky kterému si doma uvaříte jídlo, které bude opravdovým zážitkem. Zároveň jsem chtěla, aby nebyly recepty…
Náročnost: střední Doba přípravy: korpusy do 60 min + náplň do 15 min + rozvar do 30 min + krém a zdobení do 20 min (+chlazení) Počet porcí: cca 14 cupcakes Ingredience Ingredience na těsto 100 g kvalitní hořké čokolády 100 g másla 125 g zakysané smetany 90 g plnotučného mléka 3 vejce od slepic z volného chovu 100 g cukru krupice, krystal nebo třtinového 140 g hladké pšeničné mouky 20 g kakaového prášku 10…
Vepřový tomahawk steak s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a bramborovým pyré
Náročnost: malá-střední Doba přípravy: do 70 minut Počet porcí: 2 porce Ingredience Ingredience na steak 2 ks vepřového tomahawk steaku (seženete např. na kosik.cz nebo na Maso Klouda) čerstvě mletý pepř sůl Ingredience na omáčku 1 šalotka nebo malá cibule 1 lžička hrubozrnné hořčice 100 ml vývaru 200 ml smetany ke šlehání citronová šťáva čerstvě mletý pepř sůl Ingredience na zelené fazolky 50 g slaniny nebo pancetty 1 šalotka nebo menší cibule 1/2 červené…
Tento recept vznikl náhodou, když jsem potřebovala spotřebovat kynuté těsto z lednice z předchozího dne. Ano, i kynuté těsto, které nezvládnete spotřebovat můžete na den uložit do lednice – ideálně tedy už nakynuté. Před další prací s těstem si jej pak vytáhněte ven s předstihem, aby získalo pokojovou teplotu nebo se alespoň co nejvíce ohřálo:). Nicméně, dalším zajímavým pointem je určitě i to, že velká spousta kynutých těst má variabilní využití, stačí jen zkoušet. Tohle jsem jen malinko upravila –…