Náročnost: malá
Doba přípravy: do 30 minut
Počet porcí: 2 porce
Ingredience
- 100 g salátového mixu (např. polníček, frisee, radiccio, rukola, římský salát, baby špenát, apod.)
- 100 g kapusty kadeřávek
- 50 g těstovin
- hrst bílých hroznů
- 100 g gorgonzoly piccante (jde o výraznější, pikantní druh)
- 8 plátků prosciutta
- 1/2 zralého avokáda
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup
- Kadeřávek omyjte a dejte v pečící nádobě nebo na plechu péct na 190°C.
- Po cca 10 minutách kapustu promíchejte a pečte dalších 10 minut.
- Po 20 minutách by měl být kadeřávek upečený do křupava (pokud by tomu tak nebylo, opět promíchejte a pečte dalších 5 minut).
- Křupavý kadeřávek vytáhněte z trouby a ihned na něj nadrolte gorgonzolu. Dejte stranou.
- Těstoviny uvařte dle návodu. Já zvolila čerstvé těstoviny typu orecchiette. Mohou to být ale víceméně jakékoliv dostupné těstoviny – kromě špaget a tagliatelle.
- Salátový mix omyjte a rozdělte na dva talíře.
- Na každou porci dejte část z uvařených těstovin.
- Umyté hrozny rozkrojte napůl a přidejte k salát.
- Poté si připravte avokádový dresing – půlku avokáda zbavte slupky ( u těch opravdu zralých by měla jít sloupnout nebo lze odstranit pomocí lžíce) a nakrájejte jej do menší misky.
- Přidejte 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíci olivového oleje, osolte a opepřete.
- Tyčovým mixérem rozmixujte ve hladký dresing.
- Dresingem rovnoměrně polijte připravený salát.
- Nahoru položte půlku z křupavého kadeřávku s gorgonzolou.
- Nakonec dozdobte prosciuttem.
- Popřípadě můžete posypat i na pánvi opraženými pistáciemi – já je při tvorbě receptu zrovna nesehnala v blízkém obchůdku, ale vím, že tahle kombinace stojí za to!:)
Žádné komentáře