V jednoduchosti je síla. A někdy nemá smysl kombinovat spoustu různých věcí a stačí pár základních surovin k tomu, aby vzniklo božské jídlo.
Náročnost: velmi malá
Počet porcí: 3-4 porce
Doba přípravy: do 45 minut (dle velikosti brambor)
Ingredience
- 1 kg brambor (nejlépe odrůda malé velikosti nebo jen zkrátka vyberte menší brambory)
- 2 lžíce himalájské soli
- 200 g ovčí bryndzy
- trs čerstvé pažitky nebo jarní cibulka
- cca 1 l kefíru
Postup
- Brambory i se slupkou důkladně umyjte pomocí nové houbičky pod tekoucí vodou.
- Ve větším hrnci rozpusťte ve studené vodě 2 lžíce himalájské soli a přidejte brambory.
- Dopusťte vodu tak, aby byly všechny brambory ponořené.
- Vařte na středním ohni, dokud nebudou brambory zcela uvařené a měkké. Dle velikosti to může trvat 15-30 minut.
- Hotové brambory přesuňte do mísy a ještě na chvíli zakryjte.
- Brambory servírujte vcelku. Bohatě zasypte bryndzou, přelijte libovolným množstvím kefíru a posypte velkou porcí pažitky nebo jarní cibulky.
- Každou bramboru zvlášť si pak můžete dosolit dle potřeby.
- Podávejte se sklenicí vychlazeného kefíru nebo podmáslí.
TIP: S poctivými domácími nebo farmářskými produkty bude jídlo chutnat ještě lépe. Tak si dejte záležet na výběru surovin.
TIP: Pokud by Vám byla tato kombinace málo. Přidejte opražený špek nebo slaninu
1 komentář
Bramboráčky s dipem s brynzy a kopru – MamaChef
22. 3. 2020 at 17:02[…] Hlavně teda kombinaci brambor a brynzy, která nikdy nezklame. Už dlouho tady najdete recept na BRAMBORY V KEFÍRU S BRYNZOU:). Dneska se ale vydáme tou trošku méně zdravou cestou a to od vaření ke smažení:). […]