Náročnost: střední
Doba přípravy: těsto 15 minut + chlazení přes noc + do 60 minut vykrajování a pečení/ krém 10 minut + 15-60 minut chlazení/ do 30 minut dokončení
Počet plechů: 2-3 plechy
Ingredience
Ingredience na srdíčka
- 125 g změklého másla
- 100 g mletých mandlí
- 150 g hladké mouky (můžete dát půl napůl pšeničnou a špaldovou)
- 20 g kvalitního kakaa (raw nebo s vysokým podílem kakaového másla)
- 60 g namletého moučkového cukru
- 2 žloutky od slepic z volného chovu
Ingredience na krém
- 100 g kvalitní hořké čokolády (min. 70% obsah kakaa)
- 65 ml smetany ke šlehání
- 100 g změklého másla
- 2 velké lžíce oříškového másla (mandlové nebo lískové)
- 1 malá lžička rumu nebo koňaku
Postup
Postup na srdíčka
- Všechny ingredience dejte do mísy od robotu a pomocí nástavce na těsta vypracujte v těsto – nemělo by příliš lepit.
- Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte přes noc odležet v lednici.
- Hodinu až dvě před tím, než budete s těstem pracovat, jej vytáhněte z lednice, aby povolilo.
- Těsto si rozdělte na tři části a postupně vyválejte na pomoučené pracovní ploše na 3-4 mm pláty.
- Z jednoho plátu vykrajujte plná srdíčka, z dalšího srdíčka s malým srdcem uprostřed. Popřípadě můžete tvořit i pouze celé tvary.
- Srdíčka přesouvejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 200°C zhruba 8 minut.
- Po upečení nechte zcela zchladnout.
Postup na krém
- V malém hrnci přiveďte smetanu k varu.
- Poté stáhněte z plotny a vhoďte nalámanou čokoládu.
- Společně pomocí lžící míchejte, než se smetana s čokoládou spojí a vznikne hladká a lesklá hmota.
- Nechte vychladnout.
- Máslo vyšlehejte.
- Přidejte vychladlou směs smetany a čokolády a opět pomocí šlehače spojte.
- Ručně vmíchejte oříškové máslo a lžičku alkoholu.
- Krém nechte hodinu zatuhnout v lednici nebo 15 minut venku.
Dokončení
- Plné srdíčko potřete čokooříškovým krémem a přiložte srdíčko s dírou.
- Takto postupujte i dalšími srdíčky. Popřípadě můžete slepovat i dva plné tvary dohromady.
- Uchovávejte v chladu!
Žádné komentáře