Dezerty Jídlo Recepty Sváteční Vánoce

Mandlovo-čokoládová srdíčka

 

Náročnost: střední

Doba přípravy: těsto 15 minut + chlazení přes noc + do 60 minut vykrajování a pečení/ krém 10 minut + 15-60 minut chlazení/ do 30 minut dokončení

Počet plechů: 2-3 plechy

 

 

Ingredience

 

Ingredience na srdíčka

 

  • 125 g změklého másla
  • 100 g mletých mandlí
  • 150 g hladké mouky (můžete dát půl napůl pšeničnou a špaldovou)
  • 20 g kvalitního kakaa (raw nebo s vysokým podílem kakaového másla)
  • 60 g namletého moučkového cukru
  • 2 žloutky od slepic z volného chovu

 

Ingredience na krém

 

  • 100 g kvalitní hořké čokolády (min. 70% obsah kakaa)
  • 65 ml smetany ke šlehání
  • 100 g změklého másla
  • 2 velké lžíce oříškového másla (mandlové nebo lískové)
  • 1 malá lžička rumu nebo koňaku

 

Postup

 

Postup na srdíčka

 

  1. Všechny ingredience dejte do mísy od robotu a pomocí nástavce na těsta vypracujte v těsto – nemělo by příliš lepit.
  2. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte přes noc odležet v lednici.
  3. Hodinu až dvě před tím, než budete s těstem pracovat, jej vytáhněte z lednice, aby povolilo.
  4. Těsto si rozdělte na tři části a postupně vyválejte na pomoučené pracovní ploše na 3-4 mm pláty.
  5. Z jednoho plátu vykrajujte plná srdíčka, z dalšího srdíčka s malým srdcem uprostřed. Popřípadě můžete tvořit i pouze celé tvary.
  6. Srdíčka přesouvejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 200°C zhruba 8 minut.
  7. Po upečení nechte zcela zchladnout.

 

Postup na krém

 

  1. V malém hrnci přiveďte smetanu k varu.
  2. Poté stáhněte z plotny a vhoďte nalámanou čokoládu.
  3. Společně pomocí lžící míchejte, než se smetana s čokoládou spojí a vznikne hladká a lesklá hmota.
  4. Nechte vychladnout.
  5. Máslo vyšlehejte.
  6. Přidejte vychladlou směs smetany a čokolády a opět pomocí šlehače spojte.
  7. Ručně vmíchejte oříškové máslo a lžičku alkoholu.
  8. Krém nechte hodinu zatuhnout v lednici nebo 15 minut venku.

 

Dokončení

 

  1. Plné srdíčko potřete čokooříškovým krémem a přiložte srdíčko s dírou.
  2. Takto postupujte i dalšími srdíčky. Popřípadě můžete slepovat i dva plné tvary dohromady.
  3. Uchovávejte v chladu!

 

Related Posts

Žádné komentáře

Zanechat odpověď