Bezlepkové Dezerty Jídlo Recepty Rostlinné (veganské/postní) Sladké Vegetariánské

Melounovo-kokosová zmrzlina (vegan)

 

Náročnost: malá

Počet porcí: 4-5 porcí

Doba přípravy: do 20 minut + mražení min. přes noc

 

 

Ingredience

 

  • 400 g českého vodního melounu (po zbavení zrníček a slupky)
  • 50 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce strouhaného kokosu

 

 

Postup

 

  1. Meloun zbavte slupky a zrníček, nakrájejte jej na malé kostky a vložte do mrazáku.
  2. Kostky nechte mrazit cca 6 hodin, pokud by zamrzly úplně, nechte je před mixováním mírně povolit.
  3. Melounové kostky rozmixujte dohladka.
  4. Přidejte kokosové mléko, cukr a opět mixujte.
  5. Nakonec do melounové směsi přimíchejte strouhaný kokos a směs přemístěte do misky.
  6. Misku nejlépe uzavřete a dejte opět do mrazáku.
  7. Zmrzlinu nechte mrazit další cca hodinu až dvě.
  8. Podávejte s nasekanou mátou nebo meduňkou.

 

 

Related Posts

Žádné komentáře

Zanechat odpověď