Náročnost: malá
Počet porcí: 4-5 porcí
Doba přípravy: do 20 minut + mražení min. přes noc
Ingredience
- 400 g českého vodního melounu (po zbavení zrníček a slupky)
- 50 ml kokosového mléka
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce strouhaného kokosu
Postup
- Meloun zbavte slupky a zrníček, nakrájejte jej na malé kostky a vložte do mrazáku.
- Kostky nechte mrazit cca 6 hodin, pokud by zamrzly úplně, nechte je před mixováním mírně povolit.
- Melounové kostky rozmixujte dohladka.
- Přidejte kokosové mléko, cukr a opět mixujte.
- Nakonec do melounové směsi přimíchejte strouhaný kokos a směs přemístěte do misky.
- Misku nejlépe uzavřete a dejte opět do mrazáku.
- Zmrzlinu nechte mrazit další cca hodinu až dvě.
- Podávejte s nasekanou mátou nebo meduňkou.
Žádné komentáře