Náročnost: malá Doba přípravy: do 30 minut + 20 – 25 min pečení (+ chlazení korpusu) Počet porcí: cca 8 porcí (malá chlebíčková forma nebo dortová forma o průměru 18 cm) Ingredience (na malou chlebíčkovou formu, popř. dortovou formu o průměru 16-18 cm) Ingredience na těsto 5 bílků z vajec od slepic z volného chovu 90 g cukru krupice 55 g hladké pšeničné mouky 1/2 lžičky mleté skořice 1/2 lžičky mleté vanilky (popř. část cukru nahradit…
Já prostě miluju nadýchané máslové piškotové buchty:D. Tuto jsem teda nazvala jako koláč, ale dalo by se říct, že spadá do mé minisérie spolu s kokosovou buchtou a pistáciovou buchtou. Všechny recepty mají totiž společnou božskou vláčnou, nadýchanost a úžasnou chuť lahodnou máslovou chuť. Taky se musím přiznat, že jsem to s tímto receptem původně chtěla vzdát. Jeho první verze vyšla taková neurazí, nenadchne. Druhá skončila katastrofou (zkusila jsem verzi bez prášku do pečiva – to nedělejte:D) a napotřetí se…
Ještě před porodem jsem se pustila do přípravy tohoto rajčatového koláče s kopou sýra pro Billu. Sáhla jsem po různobarevných rajčatech, bio vejcích a sýrech grana padano, ementál a mozzarella. V surovinách je možné ementál nahradit i goudou, která nemá pro ementál typicky nasládlou chuť, kterou každý nemusí. Pro těsto jsem zvolila bio celozrnnou mouku – nešla jsem do klasického křehkého těsta plného másla, jak bývá u slaných koláčů zvykem. Do těsta jsem na místo poloviny gramáže másla přidala zakysanou…
Něco jako brownies, ale vlastně úplně jinak. Ve světě (a vlastně i u nás) se tomuto druhu dezertu říká blondies. Vychází se z podobných receptů, jaké jsou na brownies s tmavou čokoládou, ale používá se čokoláda bílá. Oba druhy čokolády se od sebe výrazně liší a tak jsou i výsledky ve struktuře odlišné. Já jsem recept pojala hodně po svém a tak jsem ho nazvala jako řezy z bílé čokolády. Do těsta záměrně nepřidávám žádný cukr, protože bílá čokoláda je…
Jsem moc ráda, že vám mohu představit novou spolupráci s obchodním řetězcem Billa, díky které vám budu každý měsíc přinášet nový recept složený ze sezonních a kvalitních surovin. Jelikož je jaro a já mám ráda, když se toto období zeleně promítá i do mých receptů, připravila jsem jako svůj první recept v rámci této spolupráce hráškové risotto se zeleným chřestem, ředkvičkami a uzeným lososem. Do jeho tvorby jsem se i přes svoje už velké břicho (37tt:D) pustila s velkou radostí,…
Letošní Velikonoce jsou u mě na blogu v duchu mrkve, jak tak koukám:D. Ono to k tomu jarnímu pečení ale zkrátka sedí. Tuto roládu jsem tvořila v rámci velikonoční kampaně pro Košík.cz. Původně jsem myslela, že to bude raz dva a nakonec jsem pekla hned 5 korpusů a vychytávala pro vás do postupu poměry a časy, aby se těsto nepotrhalo. Nakonec vše dopadlo a vznikl tento svěží jarní dezert. Taky náplně si můžete připravit hned ve 2 variantách – jedna…
Když jsme loni s Gastrokroužkem vymysleli „Velikonoce v karanténě“, ani by mě nenapadlo, že letos budeme dělat druhý ročník. Smutné a úsměvné zároveň. Ke Gastrokroužku Lukáše Hejlíka jsem se přidala na podzim 2019 a tím pádem nebylo ani moc možností, kdy jsme se doopravdy viděli a vařili spolu. Jsem ale ráda, že jsme se hecli alespoň se „potkáme“ takto online a budeme ready na lepší časy, kdy to půjde i osobně. Loni jsem v rámci této výzvy připravila recept na…
Velikonoční kuře s bylinkovou nádivkou a brambůrky a jarní zeleninou
Vždy když dostanu jako zadání vytvoření velikonočního nebo jarního recept, představím si spoustu barevné sezónní zeleniny. Tento recept jsem tvořila pro svého klienta Košík.cz a jejich velikonoční kampaň. Recept obsahuje vlastně několik dílčích receptů, díky kterým si připravíte kompletní chod v rámci , nejen velikonočního, oběda. Šťavnaté pečené kuřátko s chuťově nabitou nádivkou, bramborami a zeleninou si totiž můžete připravit kdykoliv během roku, jen bylinky a zeleninu zvolíte dle sezóny a toho, co zrovna máte doma:). Zkuste si jej ale…
Věřili byste, že po těch letech, co píši blog, jsem letos upekla svého prvního velikonočního beránka? Když jsem ho měla kdysi nafotit pro klienta, dala jsem ho za úkol kamarádce, která mi chodila s focením vypomáhat. Nešlo o tvorbu receptu, jen jsem potřebovala finální produkt, a tak jsem se do něj sama nějak neměla chuť pouštět. U nás doma se totiž ani nikdy nepekl a vždy mi to přišlo jako taková obyčejná buchta :D. Jenže letos mě ty „obyčejné buchty“…
Náročnost: malá Doba přípravy: do 30 minut (+ marinování masa) Počet porcí: 2 porce Ingredience 200 g kuřecích prsou vaječných nudlí (popř. lze zaměnit i za nudle rýžové) 1 velká cibule 1/2 červené cibule 1 menší červená paprika 1/3 pórku 1 menší mrkev 150 g žampionů 50 g arašídů čerstvé bylinky kvalitní rostlinný olej (řepkový nebo arašídový) sůl Ingredience na marinádu 3 velké lžíce sójové omáčky šťáva z 1/2 menšího citronu 1 lžička třtinového…