Když jsem vám psala článek na téma šestinedělí, vynechala jsem jednu zásadní věc. Věc, se kterou jsme se neprali jen během tohoto období, ale ještě několik týdnů potom. Věc, která na rozdíl od šestinedělí tabu není. Naopak stala se věcí veřejnou. Ano, jde o kojení. Není nic zvláštního, když se vás úplně cizí člověk zeptá, zda kojíte. Kojení a vaše prsa s vámi rozebere kde kdo, bez jakéhokoliv studu. Osvěta vůči kojení je samozřejmě dobrá věc! Jsem ráda, že žiji…
Loni, těsně před porodem, jsem dělala borůvkové palačinky s mátovým cukrem. Tato kombinace mě natolik oslovila, že jsem ji teď zopakovala. Palačinky jsem vyměnila za lívance a je to ještě lepší než palačinky tenkrát. A nenechte se odradit přípravou, protože je to opravdu extra jednoduché, stejně jako příprava přelivu nebo mátového cukru. A je to fakt borůvkový nebe v puse!:) Náročnost: malá Doba přípravy: cca 25 min Počet porcí: 2 velké porce/ 4 malé porce Ingredience …
Něco vám řeknu, upletla jsem si sama na sebe bič! Začala jsem pořádně blogovat a žít tímto virtuálním světem ve chvíli, kdy je každý moment vzácnější než kdy dřív. A tak od narození toho našeho malého stvoření každý den bojuju s tím, jestli to má cenu. Přemýšlím, jestli se na všechno nevykašlat a prostě jen nežít. Kromě toho, že to, co dělám je s online světem zcela a naprosto spojeno, je dnešní doba až tak trošku děsivá. Jen když se…
Karamel a čokoláda je klasika. A taky moje láska. Stejně jako tento koláč. Náročnost: střední Doba přípravy: cca 40 min + chlazení Počet porcí: 10-12 porcí Ingredience Korpus 100 g rýžové mouky 100 g celozrnné špaldové mouky 18 g holandského kakaa 50 g třtinového cukru špetka soli 110 g studeného másla cca 4-5 lžic studené vody Karamel 250 g třtinového cukru 1 velká lžíce másla 115 ml smetany ke šlehání mořská sůl…
Často se mnou moje okolí řeší, jak jinak, téma děti. Konkrétně to, kdy je vlastně ten správný čas si je pořídit. Někteří mají zvídavé dotazy, osobního charakteru, protože se třeba už sami o miminko snaží a zatím se nic neděje. Není tajemstvím, že ten, bez kterého si už neumíme náš život představit (pan Mikínek), nebyl miminkem přímo plánovaným. Určitě ne miminkem nechtěným, jen takovým menším překvapením:). Pamatuji si, že když jsem byla mladší, představa toho, že já mám…
Všechna témata okolo dětí mi přijdou tak trošku citlivá. Respektive jsou názory na to, jak se co má a nemá dělat, občas dost radikální. Já se od začátku, co je Mikínek na světe, snažím ke všemu přistupovat tak nějak racionálně a nehnat se do žádného extrému. Každá mince má totiž dvě strany a stejně tak je to i s příkrmy pro děti. Máme tu dvě možnosti – uvařit pro miminko doma a nebo zajít do obchodu a koupit příkrm…
Velikonoční mazanec ze špaldové mouky
Tak takhle se dělá mazanec u nás doma. No, přesně takto ne, ale základ vychází z receptu, podle kterého peče mazanec moje maminka. A ta ho má zase od mé tety. A to ho má podle mě od mé babičky:). Některé vychytávky v receptu jsou ale čistě nápad mojí maminky – dovedla ho k dokonalosti!:) Já jsem v receptu vynechala rozinky – nejsem jejich milovník, ale vy si je tam klidně přidejte, ale pěkně předem namočené v rumu! A jak…
Původně jsem začala tento článek psát a chtěla mu dát titulek „Přátelství“. Nějak jsem se do toho celého ale zamotala a tak začínám znovu. Sepsat tyto řádky jsem chtěla hned po založení nového blogu, ale pak jsem nějak zapomněla, co jsem vlastně přesně chtěla říct. O víkendu mi to ale moje kamarádka nevědomky připomněla a tento článek bude vlastně do jisté (velké) míry právě o ní:). Někteří mě sledujete už delší dobu a tak víte, že moje blogerská cesta…
Od začátku plánování jsem si byla vědoma toho, že svatba není levný špás. Proto jsem si chtěla udělat, co nejvíce věcí sama. Na druhou stranu jsem ale potřebovala někoho, kdo zrealizuje mé představy na místě. Potřebovala jsem tedy sbírat inspiraci a tvořit doma a zároveň najít někoho spolehlivého, kdo má vkus a můžu se na něj spolehnout. Společně s dekoracemi jsem řešila i květiny. Našla jsem tak slečnu, která spojovala vše, co jsem hledala. Krásné a vkusné dekorace včetně…
Pečená zelenina s bramborami a sýrem feta (+ filet ze pstruha)
Tento recept vznikl opět náhodou. Nejdřív jsem chtěla jen něco z pečených paprik a fety – prostě klasika. A pak se během vaření k paprikám dostaly rajčata, brambory a už to bylo. V kombinaci s rybou je to dokonalost. Navíc je to lehké jídlo, které se hodí do teplých dnů, které nás snad už brzy čekají:). Náročnost: malá Doba přípravy: do 60 minut Počet porcí: 2-3 porce Ingredience Pečená zelenina s bramborami a fetou 8-10 menších brambor…