Tento recept na plněné tortilly – buritto, zvládne opravdu každý. Jde vlastně jen o to nachystat si suroviny, něco málo smíchat dohromady, lehce dochutit a pak to jen zabalit do tortilly a zapéct.
Náročnost: malá
Doba přípravy: do 30 minut
Počet porcí: 6 burrit
Ingredience
- 6 středně velkých tortill
+
- 300 g sterilovaných červených fazolí
- 1 větší stroužek česneku
- sůl
+
- 3 x 65 g tuňáka (např. Calvo)
- 6 – 7 cherry rajčat
- 45 g sterilované kukuřice
- 2 velké lžíce rajčatové passaty/pyré
- 1 jarní cibulka nebo 1/2 červené cibule
- čerstvě mletý pepř
- sůl
+
- 100 g ledového salátu
- 115 g rýže
- 80 g čedaru (lze plátkový i strouhaný)
Postup
- Fazole i spolu s nálevem z konzervy a česnekem rozmixujte nebo vyšlehejte do podoby hladkého krému. Dochuťte solí.
- Tuňáka i spolu s bio olivovým olejem, ve kterém byl naložen smíchejte ve střední míse s na malé kousky nakrájenými cherry rajčaty, kukuřicí bez nálevu, rajčatovým pyré a najemno nasekanou jarní cibulkou. Dochuťte čerstvě mletým pepřem a solí. Lze přidat i špetka chilli.
- Ledový salát nakrájejte na tenčí proužky. Rýži uvařte. Čedar nastrouhejte nahrubo, v případě plátků jej rozkrojte na tenké proužky.
- Každou tortillu pak po celém obvodu potřete fazolovým krémem a na jednu stranu začněte vrstvit náplň.
- Nejprve dejte část (jednu šestinu) ledového salátu, na ni uvařenou rýži, dále směs z tuňáka a rajčat a nakonec čedar.
- Kraje tortilly nahněte a smotejte do pevného závitku.
- Burrito opečte na suché pánvi nebo na grilu z obou stran.
- Podávat můžete s rajčatovou salsou nebo zakysanou smetanou.
Recept byl vytvořen pro značku Calvo, ale tento příspěvek není sponzorovaný.
Žádné komentáře