Náročnost: malá
Doba přípravy: do 30 minut + cca 40 minut pečení
Počet porcí: cca 8 kousků
Ingredience
- domácí skořicové listové těsto (popř. kvalitní listové těsto s máslem)
- 4 středních jablka
- 1 marakuja
- 1/2 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžička mleté skořice
- 4 lžíce třtinového cukru
- 0,02 l bílého rumu
- 4 lžíce ovesných vloček
- 1 vejce
Postup
- Jablka oloupejte, nastrouhejte na tenké plátky a zakápněte šťávou z citrónu.
- Marakuju rozkrojte a pomocí lžičky vydlabejte semínka (bílou dužinu nedlabejte).
- Ovesné vločky opražte na pánvi. Přidejte 2 lžíce třtinového cukru a nechte jím vločky obalit.
- Ovoce smíchejte se 2 lžícemi pražených ovesných vloček, 2 lžicemi třtinového cukru, bílým rumem a skořicí.
- Listové těsto rozválejte na obdelníkový plát.
- Doprostřed těsta rozprostřete zbývající opražené vločky a ně pokládejte jablečno-marakujovou směs.
- Kraje těsta přeložte dovnitř a zabalte do závinu.
- Závin položte na plech s pečicím papírem a seshora na šikmo nařízněte – aby mohlo odcházet pára ven.
- Potřete rozšlehaným vejcem a dejte péct na 185°C na cca 35-40 minut.
Žádné komentáře