Náročnost: střední
Doba přípravy: 3-4 hodiny
Ingredience
Ingredience (těsto vystačí na 2 koláče nebo záviny)
- 80 g + 170 g studeného másla
- 270 g hladké mouky
- 120 ml studené vody
- 1 lžička mleté skořice
Postup
- Do mísy od robotu dejte 80 g na kostičky nakrájeného studeného másla, všechnu mouku, mletou skořici, špetku soli, studenou vodu a za použití nástavce typu hák, nechte vypracovat robot hladké nelepivé těsto.
- Pokud nemáte k dispozici kuchyňského robota, těsto vypracujte ručně.
- Hotové těsto rozválejte na pečícím papíru, přiložte druhým pečicím papírem a dejte na 45 minut vychladit do lednice.
- Zbylých 170 g vychlazeného másla vložte mezi dva pečicí papíry a vyválejte na placku.
- Tuto máslovou placku opatrně přesuňte do středu vychlazeného těsta.
- Těsto z obou stran přeložte tak, aby v něm bylo máslo zabalené.
- Zabalte do fólie a nechte 15 minut vychladit v lednici.
- Znovu vyválejte, aby se vše propolijo.
- Rozválené těsto přeložte na třetiny a potom na polovinu.
- Zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do lednice.
- Po této době těsto vytáhněte, opět rozválejte a složte na třetiny a potom na půlky.
- Opět zabalte a dejte chladit na dalších 30 minut.
- Tento proces opakujte ještě 3x až 4x.
- Těsto nechte hodinu odležet v lednici nebo jej zabalené v potravinářské fólii můžete uchovávat 2-3 dny.
Pro recept na listové těsto jsem se inspirovala u Kitchenette a milujisvujzivot.cz:).
1 komentář
Jablečno-marakujový závin – MamaChef
25. 9. 2018 at 21:43[…] domácí skořicové listové těsto (popř. kvalitní listové těsto s máslem) […]