Hlavní jídla Jídlo Recepty Ryby

Krémové rajčatové těstoviny s tuňákem

Pokud máte rádi těstoviny stejně tak jako my u nás, tento recept vám určitě přijde vhod. Krémová omáčka je lahodná a pokud tuňáka důsledně rozmícháte, sní vám tyto těstoviny i děti jako je náš Miki, který by tuňáka samotného rozhodně nesnědli:D.

 

Náročnost: malá

Doba přípravy: do 45 minut

Počet porcí: 2 – 3 porce

 

 

Ingredience

 

  • 300 g kvalitních těstovin (např. tagliatelle)

+

  • 650 + 100 g cherry rajčat
  • 1/2 červené cibule
  • 8 stroužků česneku
  • snítka čerstvého tymiánu nebo 1 lžička sušeného tymiánu
  • 2 lžíce olivového oleje (lze použít olej z tuňáka)

+

  • 100 ml smetany ke šlehání (popř. lze použít i ricottu)
  • 3 malé konzervy tuňáka Calvo v olivovém oleji
  • 100 g černých vypeckovaných oliv
  • 1/4 červené cibule
  • čerstvý tymián nebo sušený tymián
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

+

  • parmazán

 

 

Postup

 

  1. Rajčata omyjte dejte na plech/pekáč, přidejte oloupanou a na malé kousky nakrájenou půlku červené cibule, oloupané stroužky česneku, tymián, osolte a  zakápněte olivovým olejem.
  2. Pečte v troubě předehřáté na na 180 – 190°C, dokud nejsou rajčata upečené do měkka a lehce do hnědavé barvy.
  3. Část upečených rajčat (za syrova 100 g) odložte stranou k finálnímu servírování.
  4. Zbytek pečených rajčat s cibulí a česnekem přesuňte do mixéru. Přidejte smetanu a rozmixujte dohladka.
  5. Dále uvařte těstoviny dle návodu na obalu. (Nikdy nedávejte těstoviny do studené vody a vždy vodu dostatečně osolte! Také si hlídejte ať jsou uvařené „al dente“, tedy na skus. Po uvaření budete těstoviny ještě krátce prohřívat v omáčce, kde se ještě lehce dovaří.)
  6. Rozmixovanou rajčatovou omáčku přesuňte do širšího hrnce nebo vyšší pánve a začněte ohřívat.
  7. Přidejte tuňáka a promíchejte. Dochuťte solí, tymiánem a pepřem dle potřeby.
  8. Uvařené těstoviny sceďte a přesuňte do hrnce/pánve s omáčkou. Půl minuty společně prohřejte.
  9. Poté vypněte plotnu a k těstovinám přidejte na kolečka nakrájené olivy a nadrobno nakrájenou cibuli.
  10. Hotové těstoviny podávejte s pečenými rajčátky, černými olivami, červenou cibulí, lístky tymiánu a strouhaným parmazánem.

 

 

TIP: Do omáčky můžete přidat i kapary.

 

 

Recept byl připraven pro značku Calvo – tento příspěvek ale není sponzorovaný a přidávám jej jako další inspiraci pro vás:).

Related Posts

Žádné komentáře

Zanechat odpověď