Hlavní jídla Jídlo Kuřecí Recepty

Kuřecí Caesar sendvič

Všechno už bylo vymyšleno. Stejně tak salát Caesar v podobě sendviče. My jsme je ale kdysi dávno připravovaly s Kačkou Jaškovou na Restaurant Day v Piknik boxu, a při letošním vymýšlení grilovacích receptů pro Košík jsem si na něj zase vzpomněla. Skvělá věc na grilovačku, na piknik, vlastně kamkoliv a kdykoliv. V seznamu ingrediencí je i domácí toastový chléb – najdete u něj proklik i přímo na recept:).

 

Náročnost: malá

Doba přípravy: do 45 minut (+ marinování masa)

Počet porcí: 5-6 porcí

 

 

 

Ingredience

 

  • 600 g kuřecích prsou

 

Ingredience na marinádu

 

  • 30 g kvalitního olivového oleje oleje
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

 

Ingredience na dresink

 

  • 2 žloutky od slepic z volného chovu
  • 1 lžička hořčice
  • 300 g slunečnicového nebo řepkového oleje
  • šťáva z 1 citrónu
  • 8 filet ančoviček
  • 2 stroužky česneku
  • vlažná voda
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

 

Ingredience na dokončení

 

 

 

Postup

 

Postup na marinádu

 

  1. Kuřecí prsa omyjte, očistěte a rozkrojte podélně napůl.
  2. Dále maso osušte a osolte a opepřete z obou stran.
  3. Ve střední míse smíchejte rostlinný olej s prolisovaným česnekem.
  4. Do mísy přidejte kuřecí maso a promíchejte.
  5. Přikryjte potravinářskou fólií a nechte alespoň 2 hodin marinovat v chladu.

 

Postup na dresink

 

  1. Nejdříve si připravte domácí majonézu. Ve větší míse smíchejte žloutky spolu s hořčicí a solí.
  2. Poté postupně po kapkách přilévejte olej a pomocí šlehače zašlehávejte – můžete využít i kuchyňský robot.
  3. Další dávku oleje přilijte vždy, když se ta předchozí zašlehá – majonéza se může lehce srazit nebo naopak nemusí zhoustnout.
  4. Do hotové majonézy vmíchejte šťávu z citrónu, na co nejjemněji nasekané ančovičky, utřený česnek, sůl a pepř. Pokud by byl dresink příliš hustý, přidejte lžíci až dvě vlažné vody.
  5. Uchovávejte v chladu.

Postup na sendvič

 

  1. Namarinovaná kuřecí prsa grilujte z každé strany asi 5 minut – maso musí být uvnitř zcela hotové, ale dávejte pozor, ať jej na grilu nevysušíte.
  2. Na každý sendvič si připravte 2 plátky toastového chlebu, které také opečte předem na grilu.
  3. Jeden plátek opečeného toastu bohatě potřete připraveným dresinkem. Na dresing dejte 2 listy omytého salátu little gem nebo půlky listu římského salátu.
  4. Na salár položte nafilírované (zešikma nakrájené na silné plátky) ogrilované kuře a posypte parmazánem.
  5. Seshora přiložte druhým opečeným toastem, který můžete také lehce potřít dresinkem.

 

 

Recept byl vytvořen pro košík.cz – tento příspěvek však není sponzorovaný.

Related Posts

Žádné komentáře

Zanechat odpověď