Dezerty Jídlo Recepty Sladké Vegetariánské

Jablečno-marakujový závin

 

Náročnost: malá

Doba přípravy: do 30 minut + cca 40 minut pečení

Počet porcí: cca 8 kousků

 

Ingredience

 

  • domácí skořicové listové těsto (popř. kvalitní listové těsto s máslem)
  • 4 středních jablka
  • 1 marakuja
  • 1/2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička mleté skořice
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 0,02 l bílého rumu
  • 4 lžíce ovesných vloček
  • 1 vejce

 

 

Postup

 

  1. Jablka oloupejte, nastrouhejte na tenké plátky a zakápněte šťávou z citrónu.
  2. Marakuju rozkrojte a pomocí lžičky vydlabejte semínka (bílou dužinu nedlabejte).
  3. Ovesné vločky opražte na pánvi. Přidejte 2 lžíce třtinového cukru a nechte jím vločky obalit.
  4. Ovoce smíchejte se 2 lžícemi pražených ovesných vloček, 2 lžicemi třtinového cukru, bílým rumem a skořicí.
  5. Listové těsto rozválejte na obdelníkový plát.
  6. Doprostřed těsta rozprostřete zbývající opražené vločky a ně pokládejte jablečno-marakujovou směs.
  7. Kraje těsta přeložte dovnitř a zabalte do závinu.
  8. Závin položte na plech s pečicím papírem a seshora na šikmo nařízněte – aby mohlo odcházet pára ven.
  9. Potřete rozšlehaným vejcem a dejte péct na 185°C na cca 35-40 minut.

 

Related Posts

Žádné komentáře

Zanechat odpověď