Náročnost: malá
Doba přípravy: do 20 minut + do 60 minut pečení
Počet porcí: cca 10 porcí
Ingredience
Ingredience na korpus
- 100 g strouhaného kokosu
- 30 g třtinového cukru
- 90 ml kokosového mléka
- 1 vejce z volného chovu
Ingredience na krém
- 500 g měkkého tvarohu
- 200 g mascarpone
- 100 ml kokosového mléka
- 100 g třtinového cukru
- 50 g kvalitního kakaa (s obsahem nad 20% kakaového másla – k dostání např. v Tescu)
- 2 vejce z volného chovu
- 200 g vysokoprocentní zakysané smetany nebo creme fraiche
- 1 lžíce moučkového cukru
Postup
- Kokos spolu s cukrem důkladně promíchejte.
- Přidejte kokosové mléko, celé vejce a vše pomocí lžíce spojte. Směs na základ má drobivější konzistenci.
- Kokosový základ vmačkejte přes celé dno pečicím papírem vyložené dortové formy (střední velikost).
- Pečte 8 – 10 minut na 190°C.
- Do větší mísy dejte tvaroh, mascarpone, kokosové mléko, kakao, třtinový cukr, vejce a vyšlehejte v hladký krém.
- Krém přesuňte na předpečený korpus a pečte na 190°C cca 45 minut – cheesecake se bude po upečení lehce třást, ale nesmí být tekutý nebo viditelně nedopečený.
- Zakysanou smetanu smíchejte se lžící moučkového cukru (popř. vanilkového cukru).
- Smetanou zlehka potřete zcela vychlazený cheesecake a dozdobte čerstvými malinami.
TIP: Doporučuji nechat cheesecake zatuhnout před podáváním přes noc v lednici.
Žádné komentáře