Každý dělá guacamole malinko jinak. U mě v něm třeba nenajdete koriandr. S tím totiž fakt nejsem kámoška a řadím se do skupiny lidí, kteří jej nemohou ani cítit. Pokud jej ale máte rádi, klidně jej přidejte:). Naopak pokud nemáte rádi chilli, zkrátka ho vynechejte, to stejné můžete udělat s česnekem. Jednou jsem udělala i avokádovou pomazánku s tímto základem a přidala jsem navíc ricottu a trošku olivového oleje – guacamole to už nebylo no, ale chutnalo to moc dobře:)
Ingredience
- 2 velká zralá avokáda
- 6-7 cherry nebo keříkových rajčat
- 1 šalotka
- 1-2 stroužky česneku
- 1 limetka
- 1/2 chilli papričky nebo lžička sušeného chilli (vloček-nikoliv mletého)
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup
- Avokáda rozpulte a vyjměte pecku (jednu si schovejte).
- Pomocí lžíce vydlabejte vnitřek avokáda a rozmačkejte jej vidličkou na strukturovitou kaši.
- Zakápněte šťávou z půlky limetky.
- Rajčata omyjte, rozkrojte napůl a zbavte vnitřku se semínky. Nakrájejte na malé kostičky.
- Šalotku oloupejte a nakrájejte co nejvíce na drobno. S česnekem opakujte stejný postup.
- Pokud zvolíte čerstvé chilli, zbavte papričku vnitřku a nasekejte opět na drobno.
- Rajčata, šalotku, česnek i chilli přidejte k avokádu a vše promíchejte.
- Dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a limetkou (popřípadě přidejte více chilli).
- Do hotového guacamole dejte zpět jednu pecku z avokáda (proto aby nehnědlo – nevím, zda je to fáma, ale v kombinaci s přidáním limetové šťávy to funguje:).
- Podávejte s kukuřičnými chipsy nebo čerstvým chlebem.
Žádné komentáře