Jídlo Předkrmy Recepty Rostlinné (veganské/postní) Vegetariánské

Guacamole

Každý dělá guacamole malinko jinak. U mě v něm třeba nenajdete koriandr. S tím totiž fakt nejsem kámoška a řadím se do skupiny lidí, kteří jej nemohou ani cítit. Pokud jej ale máte rádi, klidně jej přidejte:). Naopak pokud nemáte rádi chilli, zkrátka ho vynechejte, to stejné můžete udělat s česnekem. Jednou jsem udělala i avokádovou pomazánku s tímto základem a přidala jsem navíc ricottu a trošku olivového oleje – guacamole to už nebylo no, ale chutnalo to moc dobře:)

 

 

Ingredience

 

  • 2  velká zralá avokáda
  • 6-7 cherry nebo keříkových rajčat
  • 1 šalotka
  • 1-2 stroužky česneku
  • 1 limetka
  • 1/2 chilli papričky nebo lžička sušeného chilli (vloček-nikoliv mletého)
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

 

 

Postup

 

  1. Avokáda rozpulte a vyjměte pecku (jednu si schovejte).
  2. Pomocí lžíce vydlabejte vnitřek avokáda a rozmačkejte jej vidličkou na strukturovitou kaši.
  3. Zakápněte šťávou z půlky limetky.
  4. Rajčata omyjte, rozkrojte napůl a zbavte vnitřku se semínky. Nakrájejte na malé kostičky.
  5. Šalotku oloupejte a nakrájejte co nejvíce na drobno. S česnekem opakujte stejný postup.
  6. Pokud zvolíte čerstvé chilli, zbavte papričku vnitřku a nasekejte opět na drobno.
  7. Rajčata, šalotku, česnek i chilli přidejte k avokádu a vše promíchejte.
  8. Dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a limetkou (popřípadě přidejte více chilli).
  9. Do hotového guacamole dejte zpět jednu pecku z avokáda (proto aby nehnědlo – nevím, zda je to fáma, ale v kombinaci s přidáním limetové šťávy to funguje:).
  10. Podávejte s kukuřičnými chipsy nebo čerstvým chlebem.

 

Related Posts

Žádné komentáře

Zanechat odpověď