Bezlepkové Hlavní jídla Jídlo Recepty

Vepřová sekaná s vejcem

 

Náročnost: malá

Doba přípravy: 20 min + 45 min pečení

Počet porcí: 3-4 porce

 

 

Ingredience

 

  • 650 g mleté vepřového masa (nejlépe farmářského nebo v bio kvalitě)
  • 1 vetší cibule
  • menší hrst lístků čerstvé petrželové nati
  • 6 lžic plnotučného mléka
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžičky sušené majoránky
  • 3 lžičky směsi grilovacího koření bez glutamátů (můžete si vytvořit vlastní směs)
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 bio vejce
  • voda nebo pivo

 

 

Postup

 

  1. Vejce uvařte a oloupejte.
  2. Cibuli nakrájejte nahrubo nebo nastrouhejte.
  3. Vepřové maso smíchejte spolu s cibulí, mlékem a rozmixujte. Mixujeme proto, aby měla sekaná jemnější konzistenci. Nemixujte však příliš dlouho, nechceme z masa kaši.
  4. K masové směsi přidejte nasekanou petržel, majoránku, směs koření, dijonskou hořčici, dostatek soli a pepře.
  5. Vše důkladně spojte.
  6. Směs si rozdělte na 2 části.
  7. Každé z uvařených vajec zabalte do jedné části masa a vytvořte z něj bochánek.
  8. Oba spojte v zapékací míse v šišku.
  9. Podlijte vodou nebo pivem a přidejte 2 lžíce másla.
  10. Pečte na 190°C cca 30 minut, poté zvyšte teplotu na 200-220°C, na sekanou rozprostřete lžíci másla a pečte dokud se nevytvoří hnědá krustička.
  11. Během pečení přelévejte výpekem z masa.
  12. Podávejte s bramborovou kaší nebo květákovým pyré a výpekem.

 

Related Posts

Žádné komentáře

Zanechat odpověď