Cheesecaky jsou jeden z mých nejoblíbenějších dezertů – na přípravu:D. Existuje nekonečně mnoho možných příchutí, jeho příprava je jednoduchá a vždy se u nás sní:D. Tento je jako stvořen pro adventní období – najdete v něm totiž pořádnou porcí vaječného likéru!:) Náročnost: malá Doba přípravy: do 30 minut (+ pečení + chlazení přes noc) Počet porcí: 8 – 10 porcí Ingredience (na dortovou formu o průměru 20 cm) Ingredience na korpus 100 g medových perníčků nebo perníkových…
Čokoládové muffiny s červeným vínem a svařenými blumami
V rámci spolupráce s Moët Hennessy jsem Vám na IG představila další položku z jejich portfólia, a to tichá vína Cloudy Bay. Konkrétně byla řeč o víně červeném a jak je u mě už zvykem, chtěla jsem to spojit i s nějakým receptem. Samotného Pinotu Noire od Cloudy Bay by bylo do pečení asi škoda a tak pokud jej vlastníte nebo se Vám někdy dostane do rukou, raději si jej nechte na vychutnání si ve sklenici:). V tomto receptu…
Zdenička Mazúrová, autorka dvou úžasných bezlepkových kuchařek a také autorka blogu Liščí mlsání, na svém IG ukazovala, že se po delší době pouští do pečení a připravovala bezlepkovou kokosovou buchtu s rumem. Hned jsem věděla, že cokoliv s příchutí rum-kokos okamžitě potřebuji :D. Vznikla tak tato bábovka s voňavou rumovou polevou z bílé čokolády. Pekla jsem ji hned 2x, protože moje Nordic Ware bábovkové formy jsou opravdu obří a napoprvé mi těsto zaplnilo jen její polovinu. Takže malý tip ode…
Tuto polévku v různých drobných obměnách vařím doma už roky. Většinou se řídím tím, co máme zrovna v lednici a tak do polévky někdy přijde kousek pórku, jindy zase mrkev – ano, i ta se dá použít:). Můj muž ale není zrovna příznivce brokolice a tak se snažím její chuť v polévce co nejvíce vyvážit dalšími surovinami. Přidání sýru a křupavých krutonů vždy zachrání situaci a polévku s chutí sní i muž. Pro mě samotnou je brokolicová polévka jednou z…
Tento perník mě potrápil. Do jeho přípravy jsem se pouštěla hned dvakrát, protože jsem potřebovala pořídit nové fotce. K něčemu to ale rozhodně bylo. Při druhém pečení mi totiž došel prášek do pečiva bez fosfátů, který běžně používám a sáhla jsem tak po železné zásobě prášku klasického. Rozdíl v kyprosti perníku byl poměrně velký. Přemýšlela jsem, co tak velký rozdíl způsobuje a poradila jsem se pro jistotu i Kájou Fourovou, která těmto věcem rozumí jako nikdo. Mimochodem, máte už její…
Nedávno jsem dostala obrovskou chuť na karamel. A úplně nejvíc na cheesecake s karamelem. Původně jsem nevěděla, jestli zvolit dýňový, banánový nebo čokoládový základ. Nejvíce jsem se přikláněla k tomu banánovému a i u Vás v anketě na IG vyhrál:). A tak je tady! Jde opět o kalorickou bombu, ale to od dezertů člověk asi i očekává:D. Pokud byste měli na cheesecake chuť, ale v odlehčenější verzi, můžete zkusit variantu bez karamelu a mascarpone v základu nahradit ricottou. Základ se…
Dýňová roláda s kořeněným karamelem a kyselými jablíčky
Je říjen a to si žádá nějaké nové dýňové recepty. Před dvěma lety jsem pro Vás pekla dýňový dort s karamelem a nyní přicházím s obdobnou kombinací chutí, ale ve formě dýňové rolády. Ke sladkým dýňovým receptům se mi karamel hodí ze všeho nejvíce – tentokrát jsem jej ale pořádně okořenila:). V roládě se navíc ukrývají kyselá jablíčka, kterou stahují sladkost dezertu. Během přípravy rolády si je třeba dát pozor na několik věci: 1.) Nepodceňte vymazávání pečicích papíru! Roláda by…
Dýňová topinka s brynzou, tvarohem, karamelizovanou cibulí a oříšky
Podzim. Zachumlat se do deky, zapálit svíčku a dát si něco dobrého. Ne nutně to musí ale hrnek kakaa, dýňového latté nebo něco sladkého. Mým dýňovým a zároveň tedy i podzimním favoritem je dýňová topinka s brynzou. Poprvé jsem tuto kombinaci jedna loni v Liberci v Mikyně – tam si mimochodem při návštěvě tohoto města rozhodně zajděte. I letos jsem zatoužila po této kombinaci a připravila jsem nám doba tyto, Libercem inspirované, topinky:). Náročnost: malá Doba přípravy: do 30…
Extra jednoduchý recept o pár surovinách, se kterým oslníte každou návštěvu – křupavé řízečky. Tyto NEJSOU SMAŽENÉ, ale JSOU PEČENÉ v troubě. Přesto jsou stejně skvělé a křupavé jako byste je připravovali smažením. Namísto klasického trojobalu Vám bude stačit vejce a balíček KREKRŮ od Biopekárny Zemanka. Zemanka nabízí hned několik druhů těchto krekrů, které jsou super jen tak ke slanému mlsání, k polévkám, pomazánkám, dipům, apod., ale jako strouhanka udělají opravdu velkou parádu. Perfektně budou fungovat i namleté, lehce orestované…
Vepřový tomahawk s pestem ze sušených rajčat a sálatem z beef rajčat a nakládané červené cibule
V tomto receptu se skrývá hned několik receptů. Kromě toho, jak na vepřový steak na grilu tady najdete i postup na sladkokyselou nakládanou červenou cibulku anebo i naprosto jednoduchý recept, jak na chutné pesto ze sušených rajčat a mandlí. Kromě toho, že si můžete všechny tyto komponenty vychutnat dohromady, dám vám i pár tipů, kam dále je lze využít. Nakládaná cibule je skvělá do sendvičů, burgerů, tortill, ale i jako příloha k hotovému jídlu – můžete si ji přidat i…