Někdy se toho sladkého pečiva napeče více a co si budeme, po pár dnech už to není ono. Není pak nic lepšího než si připravit francouzský toast. Tradičně se dělá z máslové briošky nebo toastového chleba. Naprosto fantastický je ale právě z pečiva jako je mazanec, vánočka anebo třeba i croissant. Podávat jej můžete s libovolným ovocem. Já jsem zvolila ostružiny a borůvky. Krom řeckého jogurtu, můžete také použít i zakysanou smetanu, creme fraiche nebo klidně domácí šlehačku.
Náročnost: velmi malá
Doba přípravy: do 20 minut
Počet porcí: 2-3 porce
Ingredience
- 6 plátků mazance
- 2 vejce od slepic z volného chovu
- 100 ml smetany (popř. plnotučného mléka)
- 10 g cukru
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/3 lžičky mleté vanilky (popř. nahraďte klasický cukr vanilkovým cukrem)
- máslo
+
- řecký jogurt
- ovoce dle chuti
- máta
- mleté skořice
- moučkový cukr
Postup
- V širší míse pomocí metličky společně vyšlehejte vejce, smetanu, cukr a koření.
- Plátky mazance obalte ve směsi z obou stran tak, aby se tekutina do pečiva zcela nasákla.
- Na pánvi si rozehřejte velkou lžíci másla a mazanec pomalu opékejte z obou stran dozlatova. Každé straně dejte tak 2 minuty.
- Máslo se do toastů vsákne, takže při další várce opět trošku másla na pánev přidejte.
- Hotové toasty zasypte směsí moučkového cukru se skořicí, lžící řeckého jogurtu, čerstvým ovocem a mátou.
TIP: Pro gurmány doporučuji přidat do obalovací směsi kapku rumu nebo oblíbeného likéru.
Žádné komentáře