Náročnost: malá
Doba přípravy: do 30 minut
Počet porcí: 2 porce
Ingredience
- 250 g těstovin typu spaghetti
- 200 g cherry (keříkových) rajčat
- 1/2 větší cibule nebo 1 malá cibule
- 120 g modrého sýra (niva, gorgonzola, apod.)
- 1 velká lžíce mascarpone (popř. 2 lžíce smetany ke šlehání)
- čerstvá petrželka
- máslo
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup
- Těstoviny uvařte dle návodu na obale.
- Během toho, co se těstoviny vaří, si připravte omáčku.
- Cibuli nakrájenou nadrobno zpěňte na trošce másla s olivovým olejem.
- K cibulce přidejte nastrouhaný nebo nadrolený modrý sýr a vše zalijte 2-3 naběračkami vody z těstovin.
- Tekutinu nechte s rozpuštěným sýrem zredukovat do krémové konzistence.
- Přidejte lžíci mascarpone a dle chuti použijte sůl a čerstvě mletý pepř. Zamíchejte.
- Přihoďte čerstvá cherry rajčata (některá můžete nakrájet napůl, jiná nechte celá) a lehce promíchejte.
- Hotové těstoviny zceďte a přidejte do omáčky.
- Již mimo plotnu vše důkladně promíchejte a dochuťte solí.
- Nakonec do špaget vmíchejte nasekanou petrželku.
- Zdobit můžete čerstvými rajčaty, petrželkou a modrým sýrem.
TIP: Vybírejte si kvalitní těstoviny. Dobrý výběr se výrazně odrazí na chuti a celkový výsledek bude stát za to!:)
Žádné komentáře