Hlavní jídla Jídlo Předkrmy Recepty Slané pečení Vegetariánské

Galette s pečenými paprikami, kozím a balkánským sýrem

Náročnost: střední

Doba přípravy: 120 minut (+ 1 hodina na odležení těsta)

Počet porcí: 8 kousků nebo 4 velké kousky

 

 

Ingredience

 

Ingredience na těsto

 

  • 155 g hladké mouky
  • 110 g studeného másla
  • 2 lžíce studené vody
  • špetka soli
  • čerstvé mletý pepř

 

Ingredience na náplň

 

  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 3 větší rajčata
  • 3 lžíce rajčatové passaty (popř. pyré nebo 2 lžíce protlaku)
  • 2 vejce
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 100 g jemného sýru balkánského typu
  • 100 g krémového kozího sýru
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

 

 

Postup

 

Těsto

 

  1. Ve větší míse smíchejte mouku se špetkou soli a čerstvě mletým pepřem.
  2. Máslo nakrájejte malé kostky a přidejte k mouce.
  3. Prsty vytvořte z másla a mouky drobenku.
  4. Přidejte opravdu studenou vodu a pomocí stěrky začnete od stran vodu přimíchávat k ostatním surovinám, dokud se nezačne tvořit těsto.
  5. Párkrát zlehka prohněťte, jen tak, aby se vše spojilo.
  6. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň 1 hodinu odpočinout v lednici.
  7. Odležené těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše a přesuňte do formy na vyšší koláč nebo dort vyložené pečicím papírem.
  8. Okraje nijak neodkrajujte nebo nepřekládejte.
  9. Pomocí vidličky udělejte na dno dírky a pečte na 190°-200°C cca 10 minut.

 

Náplň

 

  1. Papriky dejte do pekáče a pečte cca 50 minut při teplotě 200°C.
  2. Ještě teplé papriky dejte na pár minut zapařit do igelitového sáčku.
  3. Poté je zbavte jadřince a slupky – měla by jít lehce sloupnout – a nakrájejte ji na proužky.
  4. Celá vejce ručně šlehejte spolu se smetanou a rajčatovou passatou (pyré).
  5. Osolte, opepřete a přidejte pečené papriky.
  6. Vše nalijte na předpečené těsto.
  7. Nahoru položte rajčata nakrájená na kolečka a na ně nadrolte oba sýry (cca 50 g kozího sýra si odložte).
  8. Přesahující kraje těsta složte směrem dovnitř koláče.
  9. Pečte na 190°C cca 30 minut.
  10. Na hotový koláč nasypte zbytek kozího sýra.
  11. Podávat můžete horké i studené.

 

 

Tento recept byl vytvořen pro Penny Market.

Related Posts

Žádné komentáře

Zanechat odpověď