Náročnost: malá
Doba přípravy: 20 min + 45 min pečení
Počet porcí: 3-4 porce
Ingredience
- 650 g mleté vepřového masa (nejlépe farmářského nebo v bio kvalitě)
- 1 vetší cibule
- menší hrst lístků čerstvé petrželové nati
- 6 lžic plnotučného mléka
- 3 lžíce másla
- 2 lžičky sušené majoránky
- 3 lžičky směsi grilovacího koření bez glutamátů (můžete si vytvořit vlastní směs)
- 1 lžíce dijonské hořčice
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 2 bio vejce
- voda nebo pivo
Postup
- Vejce uvařte a oloupejte.
- Cibuli nakrájejte nahrubo nebo nastrouhejte.
- Vepřové maso smíchejte spolu s cibulí, mlékem a rozmixujte. Mixujeme proto, aby měla sekaná jemnější konzistenci. Nemixujte však příliš dlouho, nechceme z masa kaši.
- K masové směsi přidejte nasekanou petržel, majoránku, směs koření, dijonskou hořčici, dostatek soli a pepře.
- Vše důkladně spojte.
- Směs si rozdělte na 2 části.
- Každé z uvařených vajec zabalte do jedné části masa a vytvořte z něj bochánek.
- Oba spojte v zapékací míse v šišku.
- Podlijte vodou nebo pivem a přidejte 2 lžíce másla.
- Pečte na 190°C cca 30 minut, poté zvyšte teplotu na 200-220°C, na sekanou rozprostřete lžíci másla a pečte dokud se nevytvoří hnědá krustička.
- Během pečení přelévejte výpekem z masa.
- Podávejte s bramborovou kaší nebo květákovým pyré a výpekem.
Žádné komentáře